Ga naar de inhoud

Europa


Europa is, na Oceanië, het kleinste continent ter wereld. En het drukste. Zo’n 11% van de totale wereldbevolking woont er.

Geschiedenis

Het continent heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Europa was de thuisbasis van enkele van de meest invloedrijke oude beschavingen, waaronder die van de Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Deze culturen hebben een blijvende stempel gedrukt op de kunst, architectuur, filosofie en politiek van het continent.

Europa is ook de bakermat van de Renaissance, een periode van intense culturele en intellectuele bloei die de weg vrijmaakte voor de moderne tijd. Kunstenaars als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raphael floreerden in deze tijd, terwijl denkers als Galileo Galilei en Nicolaus Copernicus de fundamenten legden voor de moderne wetenschap.

Europese Unie

Het continent heeft ook een turbulente geschiedenis van oorlog en conflict gekend, met twee wereldoorlogen die Europa in de 20e eeuw verwoestten. De nasleep van deze conflicten leidde tot de oprichting van organisaties als de Europese Unie, die tot doel heeft vrede, stabiliteit en samenwerking te bevorderen tussen de landen van Europa.

Rijke cultuur

Europa staat bekend om zijn diverse culturele landschap, met een overvloed aan talen, tradities en keukens. Van de romantische grachten van Venetië tot de middeleeuwse kastelen van Duitsland, van de moderne wolkenkrabbers van Londen tot de schilderachtige dorpjes van Frankrijk, Europa biedt een schat aan ervaringen voor reizigers en cultuurliefhebbers.

Mooie landschappen

Naast zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed, is Europa ook gezegend met een gevarieerd landschap dat alles omvat, van uitgestrekte vlaktes en bergketens tot prachtige kustlijnen en glooiende heuvels. Nationale parken zoals de Zwitserse Alpen, de Schotse Hooglanden en de Spaanse Pyreneeën trekken jaarlijks miljoenen bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning.