Verder naar bericht

Cochrane

Cochrane werd in 1954 opgericht als Pueblo Nuevo. De stad werd later vernoemd naar Thomas Cochrane, een Britse kapitein die deel uitmaakte van de Chileense marine. Cochrane werd in 1988 via de Carretera Austral verbonden met de rest van Chili. Daarvoor was het niet mogelijk om er naartoe te rijden.

Wat is er te doen in Cochrane?

In het dorp zelf is niet heel veel te doen. Je hebt er een paar restaurants, hostels, mini mercados en een pinautomaat. Het gaat er meer om wat er in de omgeving van Cochrane te doen is.  

Klein dorpje maar wél een eigen Hollywood sign

Een ode aan de Yerba Mate (snap nog steeds niet waarom het zo populair is)

National Park Tamango

Op loopafstand van Cochrane vind je National Park Tamango. Dit park dankt zijn naam aan de Tamango en Tamanguito heuvels. In dit park leeft de Huemul, familie van de hertachtigen en een bedreigde diersoort. De Huemul is zeer schuw en wordt maar zelden gespot. Mocht je er eentje zien dan heb je echt mazzel. I wasn’t that lucky.

Er zijn verschillende daghikes die je kunt doen in het park. Het is ook mogelijk om een langere wandeling te maken van meerdere dagen. Ik was maar één dag in Cochrane en besloot om een korte wandeling te maken van vier uur. En natuurlijk ben ik weer wat verloren. Dit keer mijn zonnebril die ik al tien jaar had.

Waar verblijf je in Cochrane?

De campings in Cochrane zagen er een beetje shabby uit en heel erg klein (zeker vergeleken met de enorme camping in Patagonia Park). Daarom besloot ik om een hostel te zoeken. Dat was nog niet zo makkelijk. Een hoop hostel zaten vol. Ik belandde uiteindelijk bij Hostal Central. De eigenaresse, Trudy, vroeg in eerste instantie 60 euro voor een kamer. Toen ik wegliep riep ze me terug en zei dat ze wel iets ‘mas economico’ voor me had. De kamer, waar ik 10 duizend Peso (13,40 euro) voor betaalde was een schuur in de achtertuin met een bed erin. Maar er was elektra en supersnel wifi. Meer heeft een mens toch niet nodig.

Van Cochrane naar Villa O’Higgins

Ik verbleef maar één nacht in Cochrane. De volgende dag vertrok ik met de bus helemaal naar het einde van de Carretera Austral: Villa O’Higgins.

Carretera Austral filmpje

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.