Verder naar bericht

Chaitén

Chaitén is een klein, slaperig dorpje dat in 2008 werd bedolven onder de hete lava van de Chaitén vulkaan. Inmiddels is het dorp weer redelijk opgebouwd. Je vindt er restaurants, winkeltjes een pinautomaat. Maar een deel van het dorp ligt letterlijk nog steeds in de as. Als herinnering.

Wat is er te doen in Chaitén?

Niet veel. Ik ben naar de Tourist Information geweest en daar werd me verteld dat vooral in de omgeving dingen te doen zijn. Zoals Pumalin Park waar ik net vandaan kwam. Je kunt er ook een tour boeken naar een kolonie met zeeleeuwen (Chaitén ligt aan zee).  

Waar verblijf je in Chaitén?

Er zijn een aantal hostels, hotels en campings in Chaitén. Ik verbleef één nacht op camping Trekapangui, ofwel de achtertuin van een oud mannetje. Ik betaalde hier zo’n 5000 Peso voor (6,80 euro).

Jammer genoeg begon het te regenen. De volgende ochtend waren al mijn kleren nat (want die had ik net gewassen) en mijn tent ook. Als ik één ding haat dan is het een natte tent opruimen.

Met de bus naar Puyuhuapi

Na een nachtje te hebben gespendeerd in Chaitén vertrok ik met de bus naar Puyuhuapi. Tickets verkopen ze tegenover de Tourist Information. Helaas moest ik twee keer zoveel betalen omdat: weekend. Ik betaalde 11000 Peso (14,80 euro) voor een kaartje. Doordeweeks betaal je 6000 Peso.

Ik kocht het kaartje voor de bus een dag van tevoren en er was genoeg plek. Op naar Puyuhuapi!

Carretera Austral filmpje

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.