Verder naar bericht

Captain Cook Highway

De Captain Cook Highway is een weg die loopt van Cairns tot Port Douglas. Je rijdt langs de kust, met uitzicht op het Great Barrier Reef, naar het tropische regenwoud van Daintree. Onderweg zie je zoveel moois dat de Captain Cook route door velen de mooiste route in Australië wordt gevonden. Terecht naar mijn mening. Én omdat de weg maar 75 kilometer lang is heb je er ook niet heel veel tijd voor nodig. Het schijnt dat je ‘m in een uur kunt rijden. Ik trok er een dag voor uit en maakte een stop bij Palm Cove , Port Douglas en Mossman Gorge.

Palm Cove

Ik vertrok vroeg vanuit Cairns en kwam na 40 minuten rijden bij Palm Cove aan. Dit dorpje is super relaxt en ligt aan het strand. Ik begon de dag dan ook met een heerlijke strandwandeling langs de palmbomen. Wat een uitzicht! Palm Cove heeft een gezellige boulevard met winkeltjes en cafés waar je terecht kunt voor een kopje koffie of lunch. Omdat ik al gegeten had besloot ik om weer verder te reizen. Maar ik kan me voorstellen dat mensen hier langer willen blijven.
Palm Cove
Palm Cove
Palm Cove
Palm Cove

Wel uitkijken voor krokodillen!
Palm Cove

Port Douglas

Na een uur kwam ik aan in Port Douglas. Ik ben hier even gestopt om boodschappen te doen en geld te pinnen. Er was op de dag dat ik er was een grote markt waar van alles werd verkocht. Best wel gezellig maar ook heel druk. En omdat het ook nogal heet was besloot ik om weer verder te gaan.Port DouglasPort DouglasPort DouglasPort Douglas

Haarspeld bochten

Als je de Captain Cook Highway rijdt dan kun je een hoop haarspeldbochten verwachten. In het begin werd ik daar een beetje zenuwachtig van. Normaliter rijdt mijn vriend als we op vakantie zijn en dit keer moest ik het zelf doen. Maar gelukkig ging het allemaal goed. Ik heb me gewoon netjes aan de maximale snelheid gehouden en ben af en toe aan de kant gaan staan als er mensen langs wilden. En natuurlijk ook om hier en daar te genieten van het uitzicht!

Langs de CCH kom je dit kunstwerk van pebbles tegen. Mensen stoppen hier om hun eigen torentje te bouwen.
Captain Cook Highway pebbles

Mossman Gorge

Tijd voor de derde stop: Mossman Gorge. Mossman Gorge is onderdeel van het Daintree National Park en behoort aan de Kuku Yalanji Aboriginals. Je kunt zelf naar het info center rijden en vanaf daar neem je de bus naar de Gorge. Je kunt ook lopen maar dat hebben de Aboriginals liever niet. Of het nou is omdat ze niet willen dat je door hun leefgebied loopt of omdat ze geld willen verdienen. Het maakt niet uit, het is hun land en zij bepalen de regels. Daarnaast was het nog best wel een stukje rijden naar de Gorge dus ik zat prima in de bus.
Mossman Gorge

Bij Mossman Gorge kun je vervolgens een aantal korte boardwalks doen zoals de Baral Marrjanga (10 minuten), Lower River Track (10 minuten) of het pad naar de Rex Creek Bridge (10 minuten). Het zijn mooie wandelingen maar het stikt er van de toeristen waardoor de ‘magie’ van de omgeving een beetje verdwijnt. Wil je de meute een beetje ontwijken? Kies dan voor de langere Rainforest Circuit Track. Deze begint vanaf de Rex Creek Bridge en duurt zo’n 45 minuten. Ook hier kom je toeristen tegen maar een stuk minder. Ik moest ook ergens over een omgevallen boom heen klimmen dus dat zal wel één van de redenen geweest zijn.Mossman Gorge boardMossman GorgeMossman GorgeMossman GorgeMossman Gorge Fig Tree

Je komt weer terug bij het infocenter met de bus. Deze rijdt elk kwartier.

Met het pontje naar Daintree

Na Mossman reed ik door naar de eindbestemming: Daintree. Om daar te komen moet je met de pont oversteken. Eenmaal aan de overkant rijdt je het spectaculaire Daintree regenwoud in.
Met de pont naar Daintree
Met de pont naar Daintree

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.