Verder naar bericht

Captain Cook Highway

De Captain Cook Highway loopt door de Australische staat Queensland van Cairns tot Port Douglas. Je rijdt langs de kust, met uitzicht op het Great Barrier Reef, naar het tropische regenwoud van Daintree.

De Captain Cook Highway is één van de mooiste routes in Australië. En het mooiste is, je zou ‘m binnen twee uur kunnen rijden als je wilt want de weg is maar 75 kilometer lang. Natuurlijk is het aan te raden om wat meer tijd uit te trekken.

Hoe kom je er?

Ik huurde een auto in Cairns en reed in een dag, via de Captain Cook Highway, naar het Daintree regenwoud. Onderweg stopte ik bij Palm Cove, Port Douglas en Mossman Gorge.

Palm Cove

Ik vertrok vroeg vanuit Cairns en kwam na 40 minuten rijden aan bij Palm Cove. Dit dorpje is super relaxt en ligt aan het strand. Ik begon de dag met een heerlijke strandwandeling langs de palmbomen. Wat een uitzicht!

Palm Cove heeft een gezellige boulevard met winkeltjes en cafés waar je terecht kunt voor een kopje koffie of lunch. Omdat ik al gegeten had besloot ik om weer verder te reizen.

Palm Cove
Palm Cove
Palm Cove
blank

Uitkijken voor krokodillen!

blank

Port Douglas

Een uur later kwam ik aan in Port Douglas. Ik ben hier even gestopt om boodschappen te doen en geld te pinnen. Er was op de dag dat ik er was een grote markt waar van alles werd verkocht. Best wel gezellig maar ook heel druk. En omdat het ook nogal heet was besloot ik om weer verder te gaan.

Port Douglas
Port Douglas
Port Douglas
Port Douglas

Haarspeld bochten

Als je de Captain Cook Highway rijdt dan kun je een hoop haarspeldbochten verwachten. In het begin werd ik daar een beetje zenuwachtig van. Normaliter rijdt mijn vriend als we op vakantie zijn en dit keer moest ik het zelf doen. Maar gelukkig ging het allemaal goed.

Langs de CCH kom je dit kunstwerk van pebbles tegen. Mensen stoppen hier om hun eigen torentje te bouwen.

Captain Cook Highway pebbles

Mossman Gorge

Mossman Gorge is onderdeel van het Daintree National Park en behoort aan de Kuku Yalanji Aboriginals. Je kunt zelf naar het info center rijden en vanaf daar neem je de bus naar de Gorge.

Je kunt ook lopen maar dat hebben de Aboriginals liever niet. Of het nou is omdat ze niet willen dat je door hun leefgebied loopt of omdat ze geld willen verdienen. Het maakt niet uit, het is hun land en zij bepalen de regels.

Mossman Gorge
Mossman Gorge board
Mossman Gorge

Bij Mossman Gorge kun je een aantal korte boardwalks doen zoals de Baral Marrjanga (10 minuten), Lower River Track (10 minuten) of het pad naar de Rex Creek Bridge (10 minuten).

Wil je de hordes toeristen ontwijken? Kies dan voor de langere Rainforest Circuit Track. Deze begint vanaf de Rex Creek Bridge en duurt ongeveer 45 minuten.

Mossman Gorge
Mossman Gorge
Mossman Gorge Fig Tree

Met het pontje naar Daintree

Na Mossman reed ik door naar de eindbestemming: Daintree. Om daar te komen moet je met de pont oversteken. Eenmaal aan de overkant rijdt je het spectaculaire Daintree regenwoud in.

Met de pont naar Daintree
Met de pont naar Daintree

Meer Australië

Sydney

The Blue Mountains

The Great Ocean Road

De outback

Magnetic Island

Wat kost 6 weken Australië?


Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.