Verder naar bericht

Cairns

Cairns begon als een kleine mijnwerkersstad. Daarna werd het een belangrijk punt bij de export van suikerriet. En tegenwoordig is Cairns één van de populairste steden in Queensland.

Wat is er allemaal te doen in Cairns?

Er is vooral veel te doen buiten Cairns, maar ook in de stad zelf kun je je vermaken.

Cairns op weg naar het motel

Cairns Esplanade

De Esplanade is eigenlijk de place to be in Cairns. Ik kwam hier pas achter nadat ik al twee dagen in Cairns was. Mijn motel zat nogal ver weg van het centrum dus ik liep elke keer naar het grote winkelcentrum om eten te halen. Toen ik eindelijk op de Esplanade was keek ik m’n ogen uit.

De Esplanade ligt aan het strand en een park waar allemaal oude Fig Trees (bomen) staan. ’s Avonds worden deze bomen verlicht wat sprookjesachtig uitziet. Aan het einde van de Esplanade ligt een haven met allemaal boten. En natuurlijk vind je er ook allemaal winkeltjes en restaurants.

Maar de grootste ‘attractie’ is het openbare zwembad waar je dag en nacht terecht kunt. Het lijkt ook niet echt op een zwembad, het is meer een soort kunstmatig aangelegd meer. Heel bijzonder.

Cairns EsplanadeCairns openlucht zwembadCairns openlucht zwembad

Jeff Koons in de etalage van Louis Vuitton
Jeff Koons bij Louis Vuitton

Cairns Central Shopping Centre

Vlak bij het centrale station vind je Cairns Central Shopping Centre. Je vindt hier allemaal winkels, een supermarkt, eettentjes en een bioscoop. Ik ging hier twee avonden heen om avondeten te halen. Ik had niet zo’n zin om in mijn eentje in een restaurant te gaan zitten en dan zijn de eettentjes in dit Shopping Centre ideaal.

Vleerhonden

Het is onvoorstelbaar maar in Cairns wonen duizenden vleerhonden. De eerste keer dat ik ze zag was ’s avonds toen ik net boodschappen had gedaan. Onderweg naar mijn motel kwam ik honderden vliegende vleerhonden tegen. Ik heb er met open mond naar staan kijken. Zoiets zie je niet in Nederland.

Later, toen ik bij de Esplanade was, zag ik de vleerhonden daar allemaal in de bomen zitten. Ze blijken permanent in Cairns te wonen. In 2016 heeft de gemeente een poging gedaan om ze weg te krijgen. Waarschijnlijk omdat ze ziektes overbrengen en stinken (ga maar eens vijf minuten onder zo’n boom staan). Maar de verhuispoging mislukte. De vleerhonden hebben het teveel naar hun zin in Cairns.

Cairns vleerhondCairns vleerhondCairns vleerhonden

Duiken Great Barrier Reef

In Cairns kun je op diverse plekken een trip boeken naar het Great Barrier Reef. Snorkelen is natuurlijk prachtig maar duiken is nog mooier. Ik koos ervoor om mijn Padi te halen met Pro Dive Cairns. Lees alles over mijn duikavonturen op het Great Barrier Reef.
Cairns duiken

Kuranda Scenic Railway en Skyrail

De meeste toeristen maken vanuit Cairns een dagtripje naar Kuranda. Je kunt er zelf met de auto heenrijden of je gaat met het treintje omhoog en de Skyrail omlaag. Ik koos voor het laatste. Lees alles over mijn Kuranda Skyrail ervaring.
Cairns Kuranda

Artherton Tablelands

Een stukje rijden van Cairns vind je de Artherton Tablelands. Dit is een groot gebied waar je allemaal mooie dingen kunt spotten zoals de Curtain Fig Tree (ik heb deze niet gezien trouwens).

Ik reed het Waterfall Circuit en bezocht Paronella Park.
Paronella Park

Daintree & de Captain Cook Highway

Voor velen de mooiste weg in Australië. De Captain Cook Highway gaat helemaal van Cairns omhoog naar Port Douglas. Daarna loopt de weg door naar het Daintree regenwoud.

Het is een prachtige weg om te rijden, deels langs de kust en deels door het regenwoud.

Lees meer over mijn trip naar het Daintree regenwoud via de Captain Cook Highway.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.