Ga naar de inhoud

Wereldreis Zuid- en Midden-Amerika

Eind 2018 ging ik op wereldreis. Ik verbleef een jaar in Latijns-Amerika (zoals het ook wel wordt genoemd) en bezocht in totaal 15 landen. In dit blog vind je meer informatie over de landen, de route die ik heb afgelegd en wat het allemaal gekost heeft.

Landen die ik heb bezocht

1. Peru

Een van de goedkoopste landen van Zuid-Amerika. Loop de Inca Trail naar Machu Picchu, geniet van de prachtige natuur en de schattige alpaca’s en lama’s of vlieg boven de mysterieuze Nazcalijnen.

blank

2. Bolivia

Spot bijzondere beesten in het tropisch regenwoud van de Amazone, bezoek de gigantische zoutvlaktes ‘Salar de Uyuni’ of ga hiken in Samaipata.

Wereldreis Zuid-Amerika, Bolivia, Salar de Uyuni.

3. Argentinië

Bezoek de indrukwekkende Perito Morono gletsjer, spot pinguïns bij Peninsula Valdés, ga wandelen in de bergen van El Chaltén of vergaap je aan de massa’s water bij de Iguazu watervallen.

blank

4. Chili

Ga hiken in Torres del Paine, leg 1240 kilometer af langs de Carretera Austral, verken Santiago of bezoek de Moai op Paaseiland.

Hoogtepunten - plaatje van paaseiland

5. Colombia

Bezoek de Lost City van de Tayrona indianen, ga paragliden in Medellin, bekijk de gekleurde huizen in Cartagena of ga naar Valle de Cocora en bewonder de gigantische palmbomen.

blank

6. Panama

Fiets langs het strand van Bocas del Torro, chill op de eilanden van San Blas of bezoek het oude centrum van Panama City.

blank

7. Costa Rica

Geniet van de mooie natuurparken met bijzondere beesten zoals blauwe kikkers en Slingerapen, loop over hangbruggen door het regenwoud, bezoek vulkanen of wandel naar de top van de Cerro Chirripo berg.

Monteverde Cloud Forest

8. Guatemala

Bezoek het authentieke Antigua, ontdek de oude Maya-steden Tikal en Yaxha of rooster marshmallows op een vulkaan.

blank

9. Belize

Vlieg over The Great Blue Hole, ga duiken op het tweede grootste barrier reef ter wereld of bekijk Maya tempels in San Ignacio.

Belize Blue Hole

10. Mexico

Breng een bezoekje aan de indrukkende Maya tempels en cenotes, geniet van de mooie stranden, spot schildpadden tijdens het duiken en proef de heerlijke taco’s.

Chichen Itza

11. Cuba

Maak een ritje in een oude Amerikaanse auto, geniet van de prachtige natuur, drink een mojito in Havana of bezoek de rustplaats van Che Guevara, held van de revolutie.

blank

12. Ecuador

Hike rond het Quilotoa meer, snuif cultuur op in Quito, mountainbike langs watervallen in Banos en zwem met zeehonden op de Galapagoseilanden.

Galapagos fregatvogel

13. Brazilië

Bezoek de indrukwekkende Iguazu watervallen, ga deltavliegen of surfen in Rio de Janeiro of bezoek de opera in Sao Paulo.

Foz do Iguazu watervallen

14. Paraguay

Bezoek de ruïnes van de oude Jezuïetenstad Encarnación en bekijk de kleurige streetart in hoofdstad Asunción.

Encarnacion

15. Uruguay

Perfect uitstapje voor een paar dagen vanuit Buenos Aires. Fiets langs de boulevard van Montevideo of bezoek de oudste stad van het land: Colonia del Sacramento.

blank

Complete reisroute Zuid- en Midden-Amerika

Ik heb de complete route die ik heb afgelegd, gedurende een jaar reizen door Zuid- en Midden-Amerika, beschreven.

Voorbereiding wereldreis

Voorbereiding is het halve werk als je op wereldreis gaat. Maar ja, waar begin je? Ik schreef er een blog over.

Wat kost een jaar backpacken door Zuid- en Midden-Amerika?

Mijn budget was € 30.000 en dat heb ik ook ongeveer uitgegeven. Hieronder zie je een overzicht van de kosten per land. Als je op het land klikt dan kom je bij het kostenblog waarin ik alle uitgaven beschrijf.

LandPeriodeKosten
Peru6 weken€ 3000
Bolivia6 week€ 2585
Argentinië5 weken€ 3000
Chili8 weken€ 3900
Colombia5 weken€ 2600
Panama10 dagen€ 900
Costa Rica3 weken€ 1700
Guatemala2 weken€ 827
Belize8 dagen€ 1093
Mexico3 weken€ 2002
Cuba2,5 week€ 1300
Galapagos2 weken€ 2300
Ecuador3 weken€ 1700
Brazilië3 weken € 2100
Paraguay5 dagen€ 318
Uruguay4 dagen € 280
Terugvlucht€ 512
Totaal€ 30.117