Verder naar bericht

Cajas National Park

Op 30 kilometer rijden van Cuenca vind je het Cajas National Park. Er heerst hier een bijzonder ecosysteem (páramos) dat alleen voorkomt in de Andes op een hoogte van 3100 tot 4450 meter.

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende punten in Cajas National Park waar je kunt hiken. De meeste mensen kiezen voor een hike bij Laguna Theodora. Dit is namelijk een plek waar je kunt komen met de bus.

De bus vertrekt om het uur vanaf Terminal Terreste of Terminal Feria Grande. Een kaartje kost 2 dollar.

Als je een auto hebt ben je flexibeler en kun je ook gaan hiken bij Zorrochucho (LLaviuco).

Omdat ik maar één dag de tijd had besloot ik om een tour te boeken via mijn AirBnb. Ik betaalde hier 45 dollar voor (in 2019).

Welke hikes kun je doen?

Bij Laguna Toreadora kun je verschillende hikes doen. Variërend van 10, 4 of 2 kilometer. Maar als je een tent hebt kun je er ook een meerdaags avontuur van maken. Toen ik er was was het enorm koud en mistig. Blij dus dat ik niet ging kamperen.

Als je een tour boekt dan wordt je met de auto opgehaald en rij je eerst naar het Zorrocucho meer. Hier loopt een trail die je kunt bewandelen. De gids vertelt ondertussen wat meer over de omgeving. Er groeit bijvoorbeeld een trompet bloem die gebruikt wordt door criminelen om drugs van te maken.

Geloof of het of niet maar er is een oude fabriek te vinden waar men vroeger bier maakte.

Na het bezoek aan het Zorrochucho meer rij je door naar Laguna Toreadora. Hier volg je de 2 kilometer trail naar een uitzichtpunt en je ziet een stukje van de Quinoa bossen.

Zelf doen of een tour boeken?

Als je de tijd hebt dan zou ik voorstellen om zelf naar Cajas te gaan. Een buskaartje is goedkoop en je hebt echt geen gids nodig (tenzij je van alles wilt weten over de planten die er groeien).

Als je weinig tijd hebt dan kan ik de tour aanraden. Je wordt opgepikt bij je hotel/ hostel/ Airbnb en daar ook weer afgezet. Je bezoekt twee plekken. Als je met de bus gaat dan kun je alleen Toreadora bezoeken want de bus stopt niet bij Zorrochucho. Je kunt natuurlijk vragen of de buschauffeur wil stoppen maar vanaf de weg is het nog een flink stuk lopen naar de trail.

Als je een eigen auto hebt dan kun je natuurlijk makkelijk alle plekken van Cajas National Park bezoeken.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.