Verder naar bericht

Guayaquil

Guayaquil is met zo’n 2,3 miljoen bewoners de grootste stad in Ecuador. Het is een belangrijke, industriële havenstad. Je vindt er weinig koloniale gebouwen (zoals in andere steden in Zuid-Amerika). Dat komt omdat in het verleden veel van die gebouwen zijn afgebrand. Alleen in de wijk Las Penas vind je nog resten van de koloniale geschiedenis.

Hoe kom je er?

Ik reisde met de nachtbus van Ecuador Hop van Banos naar Guayaquil. Het was een beetje bizar want de bus was nagenoeg leeg! Er zaten maar twee andere mensen in. En de gids van Ecuador Hop.

Helaas bracht de bus me niet helemaal naar mijn hotel (meestal doen ze dat wel). Ik moest dus nog een taxi nemen. Maar ik had mazzel want de andere twee mensen hadden geen hotel geboekt en besloten om met mij mee te gaan. En ze betaalden uiteindelijk ook de kosten voor de taxi. Mooi meegenomen.

Waar verblijf je?

Ik verbleef bij Jeshua Inn en betaalde 20 dollar voor één nacht. Voor een solo reiziger is dat redelijk prijzig. Maar de locatie was ok en het was veilig. En dat was voor mij belangrijk want Guayaquil staat bekend als één van de gevaarlijkste steden in Ecuador.

Wat is er te doen?

Er is eigenlijk niet zoveel te doen in Guayaquil. Ik was blij dat ik er maar één dag was want het is geen gezellige stad. In mijn hotel vroeg ik welke gebieden veilig waren en dat zijn eigenlijk alleen de Malecon, Las Penas en de weg die naar de Malecon toeloopt. In de gebieden eromheen heb je als toerist niks te zoeken.

Malecon 2000

De Malecon is een boulevard langs het water waar je parkjes vindt, een klein winkelcentrum, museums en een reuzenrad. Een leuk gebied om rond te lopen. Je ziet er veel mensen met kinderen en het gebied wordt bewaakt door politieagenten.

Las Penas

Aan het einde van de Malecon vind je de buurt Las Penas en een aantal van de weinig overgebleven koloniale gebouwen. Las Penas bestaat uit allemaal kleine huisjes gebouwd op een heuvel. Bovenop die heuvel vind je Faro del Santa Ana, een vuurtoren.

De gekleurde huizen en de smalle trappetjes doen een beetje denken aan de favela’s in Colombia of Brazilië. Vanaf Faro del Santa Ana heb je uitzicht over Guayaquil en je ziet dan het contrast. Aan de ene kant een heuvel met allemaal kleine huisjes en aan de andere kant grote, luxe hotels.

Las Penas is eigenlijk het meest toeristische deel van Guayaquil.

Cathedral de Metropolitana de Guayaquil

In Guayaquil heb ik een aantal kerken gezien en de Cathedral de Metropolitana is zeker een bezoekje waard. Het is een hele grote kathedraal en toegang is gratis.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.