Verder naar bericht

Fietsen naar de Cotopaxi vulkaan

Cotopaxi is één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt op ongeveer 60 kilometer van Quito in het Nationaal Park Cotopaxi.

Je kunt verschillende wandelingen maken in de omgeving en er een aantal dagen verblijven. Heb je maar één dag de tijd? Dan kan ik een tour met de Biking Dutchman aanraden. Dit bedrijfje van een Nederlandse man organiseert al 25 jaar tours in de omgeving en heeft goede reviews online.

Voor een dagtour betaal je € 52,50 (in 2019). Je rijdt met een busje naar de Cotopaxi vulkaan en verkent de omgeving op de mountainbike.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het mountainbiken een toffe ervaring. De omgeving was mooi, de mensen waren gezellig en was leuk om een keer te fietsen in plaats van te wandelen. Maar er zijn wel wat dingen die beter kunnen.

Veiligheid

Op het moment dat ik deze tour deed had ik de Death Road in Bolivia al achter de rug. Maar andere deelnemers hadden helemaal geen ervaring.

Mountainbiken kan best gevaarlijk zijn en ik vind persoonlijk dat de gids niet genoeg uitleg gaf voordat we vertrokken. Heel snel werd er besproken hoe je moest schakelen en welke rem je moest gebruiken en welke niet.

Blijkbaar was het niet voor iedereen even duidelijk want op een gegeven moment viel een wat oudere dame voor me vol op haar gezicht. Toen ik stopte om te vragen of alles ok ging zag ik meteen dat haar linkerwang enorm was opgezwollen. Helemaal tot aan haar oog. Het leek alsof ze met Mike Tyson in gevecht was geweest en had verloren. Ook zat er bloed op haar lip. De man van de vrouw was ook gevallen maar had gelukkig niets.

De gids was nergens te bekenen. Die was allang doorgereden. Gelukkig reed een andere gids in een busje achter ons aan. De vrouw en haar man werden opgepikt en naar een dokter gebracht.

Ik wil niet zeggen dat het de schuld van de gids was dat dit gebeurde maar er had wel iets meer over de fietsen uitgelegd mogen worden. En de wegen. Want als je hard gaat remmen op een grintweg dan slipt je band dus weg. Geen idee of iedereen dat weet.

Kwaliteit van de mountainbikes

Ook vond ik de kwaliteit van de fietsen niet super. Tijdens de rit viel tot drie keer aan toe de ketting van mijn mountainbike. Gevalletje van slecht onderhoud?

Lunch

De lunch was heerlijk! We aten buiten wat minder was want: superkoud! Maar het eten was prima. Twee sandwiches met avocado en een soort wortelsalade, thee en een kleine brownie. Ja hoor! Helemaal goed voor mij.

Natuur

Ik vond om heel eerlijk te zijn de natuurlijk een héél klein beetje tegenvallen maar dat komt waarschijnlijk omdat ik al een heleboel heb gezien in Peru, Bolivia en Chili. Je gaat het toch een beetje vergelijken.

Conclusie

Ik heb een ok dag gehad. Het fietsen was leuk, de omgeving was mooi en de mensen waren gezellig. Het enige wat meer aandacht had mogen krijgen is de veiligheid en het onderhoud van de fietsen.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.