Verder naar bericht

Posadas & San Ignacio

Posadas is de hoofdstad van de Argentijne provincie Misiones. De stad ligt aan de Paraná rivier en grenst aan Paraguay. In de buurt van Posadas vind je elf Jezuïeten ruïnes. In Paraguay zijn er nog drie te vinden.

Hoe kom je er?

Ik reisde met de Crucero Del Norte bus van Puerto Iguazu naar Posadas. De rit duurde ongeveer 6 uur en ik betaalde € 12 voor een kaartje (in 2019).

Bij het busstation van Posadas werd ik opgehaald door de eigenaar van de accommodatie waar ik verbleef.

Waar verblijf je?

Ik verbleef twee nachten bij Homestay La Casona en betaalde € 13 per nacht voor een eigen kamer. Ik deelde de eerste nacht de keuken, badkamer en woonkamer met twee andere meiden uit België. De tweede nacht had ik het hele huis voor mezelf.

La Casona was prima voor twee nachten. Het is een basic plek zonder luxe. Alles was eigenlijk wel ok behalve de badkamer. Die was gewoon vies en hadden ze best wel even wat beter kunnen schoonmaken.

De plek wordt gerund door een jongedame en haar moeder. Een pluspunt is dat de moeder je met de auto naar het busstation en andere plekken kan brengen voor ongeveer € 3.

Wat is er te doen?

In Posadas zelf is niet zo heel veel te doen. Er is een boulevard waar je langs het water kunt lopen en een mooi uitzicht hebt op Paraguay. Verder zijn er wat winkeltjes. Het is niet een heel boeiende plek.

Ik wilde eigenlijk maar één nacht blijven en direct door naar Paraguay. Maar toen las ik iets over de Jezuïeten ruïnes van San Ignacio en besloot daar heen te gaan.

Wat zijn Jezuïeten?

De Jezuïeten, ook wel bekend als de Sociëteit van Jezus, werden in 1534 in Parijs opgericht. Het is een katholieke orde die niet onder een bisschop valt (zoals andere ordes) maar onder de Paus.

De Jezuïeten verspreidde zich over de hele wereld met als missie: het geloof verspreiden en mensen/ zielen redden.

Vanaf de 16e eeuw werden de Jezuïeten in Europa verbannen. Dit omdat een lid, Jean Chastel, geprobeerd had koning Hendrik IV te vermoorden. De koning stond buiten de kerk en Chastel had vernomen dat het ok was om de koning te vermoorden.

Henrik IV overleefde de aanslag en in 1594 werden de Jezuïeten uit Frankrijk verbannen. Ze mochten later toch terugkeren maar in 1764 werd de orde afgeschaft. Nog een paar jaar later werden de Jezuïeten weer verbannen en over de grens gezet.

Gedurende de jaren werden de Jezuïeten in verschillende landen verbannen. Als laatste in Argentinië, in 1842.

De Jezuïeten orde bestaat nog steeds maar is niet meer zo massaal als het ooit was.

San Ignacio Miní

Zo’n 60 kilometer van ten noorden van Posadas vind je de ruïnes van de San Ignacio Miní missie.

blank

In de 18e eeuw woonden hier zo’n 3000 mensen die voornamelijk bestonden uit inheemse volkeren. Ze maakten producten die door de Spanjaarden werden verhandeld. In 1767 verlieten de Jezuïeten de missie en in 1817 werd alles vernietig door Braziliaanse groepen.

De San Ignacio Miní ruïnes zijn één van de best bewaarde missies in het gebied van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Maar, eerlijk is eerlijk, er is ook best veel gerestaureerd.

Sinds 1984 staat de missie op de UNESCO werelderfgoedlijst.

blank
blank
blank

Hoe kom je er?

Vanaf Posadas kun je makkelijk naar San Ignacio reizen met de bus. Je neemt de bus die naar Puerto Iguazu gaat maar je stapt uit in San Ignacio. Een kaartje kost € 2,25.

Vanaf het busstation van San Ignacio is het ongeveer 15 minuten lopen naar de ruïnes van San Ignacio Miní.

Toegang tot de Missie kost € 4,32. Er is een klein museum wat je kunt bezoeken en de ruïnes dus.

blank

Wat vond ik ervan?

Om heel eerlijk te zijn vond ik het een beetje tegenvallen. Ik had er meer van verwacht. Het meest indrukwekkende is de voorkant van de kerk die nog overeind staat. Of nou ja, die hebben ze dus gerestaureerd. De rest zijn dus echt ruïnes. Het is moeilijk om je voor te stellen hoe grootst het er ooit heeft uitgezien.

Ik denk dat het beter is om deze plek te bezoeken met een gids zodat je wat meer begrijpt van de achtergrond. Helaas spreken de gidsen die aanwezig zijn alleen Spaans.

blank
blank
blank

Santa Ana ruïnes

De San Ignacio Miní ruïnes zijn de best bewaarde en meest bezochte ruïnes in de provincie Misiones. Maar er zijn nog véél meer ruïnes die je kunt bezoeken.

Als je toch in de buurt bent kun je net zo goed een bezoekje brengen aan de Santa Ana ruïnes. Ik zou het zelfs aanraden want persoonlijk vond ik deze plek veel indrukwekkender.

blank

Hoe kom je er?

Vanaf het busstation van San Ignacio kun je de bus terug nemen naar Posadas. Onderweg kun je uitstappen bij Santa Ana. Een kaartje kost € 0,65.

Vanaf de plek waar je wordt afgezet is het ongeveer 30 minuten lopen naar de ruïnes van Santa Ana. Je loopt een groot stuk langs de autosnelweg.

Toegang was gratis want het ticket dat ik kocht bij San Ignacio Miní gaf toegang tot 4 verschillende missies. Waaronder Santa Ana.

blank

Wat vond ik ervan?

Ik vond Santa Ana indrukwekkender dan San Ignacio Miní omdat het veel groter is en ik er helemaal alleen was. Dat zorgde voor een bijzondere sfeer.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Andere missies bezoeken

Er zijn nog veel meer missies te verkennen in de provincie Misiones. Alleen zijn ze allemaal niet even makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Als je een huurauto hebt dan zou je ze allemaal kunnen bezoeken.

Heb je geen auto maar wil je wel graag alle missies bezoeken? Dan kun je een tour boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.