Ga naar de inhoud

IJsland en Game of Thrones

IJsland is één van de landen waar de bekende serie Game of Thrones is opgenomen. In dit blog lees je meer over de filmlocaties in IJsland en hoe je er kunt komen. De meeste locaties liggen in de buurt van toeristische attracties en zijn dus goed in je vakantieplannen te verwerken.

Hoe kom je er?

Binnen 3 uur vlieg je van Nederland naar Reykjavik. Vervolgens kun je een auto huren en zelf naar de GOT locaties rijden. Geen huurauto? Er zijn speciale Game of Throne tours die je kunt boeken (in 2018).

Lake Myvatn

Het Myvatn meer heeft een rol in seizoen 3 van Game of Thrones. Het is de locatie waar de Wildlings hun kamp hebben opgeslagen en waar de Nights Watch overheen loopt.

Lake Myvatn IJsland.
Lake Myvatn IJsland.
Lake Myvatn IJsland.

Grjótagjá cave

Wie herinnert zich de scène waarin John Snow en Ygritte met elkaar een grot induiken? De Grjotagja cave, in de buurt van Myvatn meer, diende als inspiratie voor deze scène. Uiteindelijk hebben ze hier niet gefilmd omdat het er te klein, donker en veel te heet was. De grot is nagebouwd op de set in Noord-Ierland. Natuurlijk ben ik zelf ook even de grot ingeklommen en het water is inderdaad veel te heet. Er komt een hoop stoom vanaf waardoor filmen echt niet mogelijk is.

Grotagja grot IJsland.
Grotagja grot IJsland.

Dyrholaey & Reynisfjara Beach

Hier komtJohn Snow met zijn boot aan bij de Eastwatch in seizoen 7. De cliff bij het strand is gebruikt als achtergrond voor The Wall die in seizoen 7 door zombie Viserion aan stukken wordt geblazen.

Reynisfjara Beach, filmlocatie Game of Thrones in IJsland.

Kirkjufell

De meest gefotografeerde berg in IJsland is door GOT nóg bekender geworden. Kirkjufell zie je in seizoen 6 wanneer Bran een visioen krijgt van de Children of the forrest terwijl ze de eerste white walker maken. En in seizoen 7 krijgt The Hound een visioen van de berg.

Kirkjufell berg in IJsland. Filmlocatie Game of Thrones.
Kirkjufell watervallen in IJsland.

Vatnajökull Gletsjer

Deze locatie is gebruikt voor meerdere ‘behind the Wall’ scénes.

Glacier Jokulsárlon in IJsland, filmlocatie Game of Thrones.

Andere Game of Thrones locaties

Ik heb verschillende locaties uit GOT gespot maar er zijn er nog veel meer. Je kunt onder andere nog naar: Dimmuborgir, Svínafellsjökull, Pinvellir National Park (Ik ben hier wel geweest maar alleen voor de Silfra snorkeltour), Pórufoss, Thorufoss, Hengill, Stakkholtsgja en Gigjokull.


Meer IJsland

Het Noorderlicht

Gletsjer hike en grot tour

Haai proeven in Bjarnarhöfn

Snorkelen in de Silfra kloof

Wat kost een reis naar IJsland?

Reykjavik