Verder naar bericht

Tuben in Palomino

Palomino is een klein kustdorpje op zo’n 2 uur rijden van Santa Marta. Jaren geleden werd Palomino door hippies ontdekt en ik heb het idee dat ze nooit meer zijn weggegaan. In sommige blogs wordt gezegd dat Palomino “onontdekt” is maar dat is inmiddels niet meer zo. Hoewel het nog steeds een klein plaatsje is lopen er best wel veel toeristen rond.

Waar verblijf je?

Ik verbleef bij Hostal La Media Luna in een eigen kamer. Een mooie, rustige omgeving op zo’n 5 minuten lopen van de hoofdweg. De omgeving oogt een beetje dodgy maar zodra je het terrein oploopt voelt het alsof je in een andere wereld bent.

Wat is er te doen in Palomino?

Relaxen & eten

Als je wilt relaxen dan is Palomino de place to be. Je kunt er op het strand luieren, yoga lessen volgen of surfen. En daarna kun je je buik vol eten bij één van de vele restaurantjes.

Dat Palomino een hippe plek is merk je aan het soort mensen dat er rondloopt en de prijzen. Ik lunchte bij ZOE, een hipster strandtent met hipster prijzen. Voor een belegd stokbroodje en milkshake betaalde ik 15 euro. Amsterdamse prijzen.

Souvenirs scoren

Naast restaurantjes heeft Palomino ook veel tentjes waar je souvenirs kunt kopen. Ik las ergens dat het hier goedkoper zou zijn dan in de rest van Colombia maar dat lijkt niet meer te kloppen. Voor een tas betaal je in Palomino net zoveel als ergens anders.

Tubing

De reden waarom ik naar Palomino ging was Tubing. Hierbij ga je in een grote opblaasband de Rio Palomino rivier af.

Je kunt heel goed zien dat het toerisme is toegenomen in Palomino. Het tuben wordt flink uitgemolken. Ik boekte via de plek waar ik verbleef een “tour” voor 30 duizend Peso (8,50 euro).

Ik werd ’s ochtends opgehaald door een mannetje op een motor. Hij had een opblaasband bij zich en hing die om mijn schouder. Daarna reden we met hoge snelheid over met stenen bezaaide zandwegen. Ik vond het doodeng maar de man leek te weten wat hij deed.

Na tien minuten werd ik gedropt bij een Colombiaan en drie Nederlandse dames. Vervolgens moesten we 30 minuten omhoog lopen. Het was laagseizoen in Colombia (april) en het water in de Rio Palomino staat dan ook laag. Daarom is het beter om zo hoog mogelijk te beginnen.

Béétje saai

Toen we uiteindelijk het water in mochten was ik een beetje teleurgesteld. De Colombiaan bond mijn opblaasband aan die van de andere drie dames vast. Niet dat ik mijn Nederlandse maatjes niet aardig vond, maar in je eentje is toch veel spannender? Volgens de Colombiaan was het voor de veiligheid. Verderop zou hij de banden weer losmaken.

Ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom we aan elkaar gebonden werden want er was helemaal niks gevaarlijks aan. Om heel eerlijk te zijn vond ik het zelfs een beetje saai. Ik denk dat het in het hoogseizoen, wanneer het water hoger staat, leuker is.

Overbodige gids

De Colombiaan ging met ons mee als gids. Totaal onnodig. Je kunt prima zelf de rivier af. Ik vond het eigenlijk zelfs een beetje irritant want af en toe duwde hij je voort en dan hield hij je band vast met zijn voet. Alsof je een klein kind was dat niet weg mocht. Ook vond hij het nodig om op een gegeven moment te gaan zingen. Die ochtend hebben we dus geen beest gezien want die schrikken van dat soort geluiden. En bedankt!

Conclusie

Palomino is een leuk dorpje als je op zoek bent naar ontspanning. Het Tuben had ik spannender verwacht en was voor mij een beetje een tegenvaller.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.