Verder naar bericht

Beklim El Penon de Guatapé

Guatapé ligt op twee uur rijden van Medellin en is een schattig, kleurrijk dorpje. Vier kilometer verder vind je El Penon, een rots met 750 traptreden die je kunt beklimmen.

Gekleurde huizen en restaurantjes

In Guatapé zijn alle huizen vrolijk gekleurd. Je kunt er heerlijk rondstruinen en daarna wat eten of drinken in één van de vele restaurantjes en cafés. Op zoek naar een souvenir? Ook dat vind je in overvloed in Guatapé.

El Penon

Op 4 kilometer van Guatapé vind je El Penon. Een grote rots die je kunt beklimmen. De meeste toeristen nemen een Zuid-Amerikaanse tuc tuc (torito) om er te komen. De rit duurt maar 6 minuten en je betaalt er ongeveer 1 euro voor.

Aangezien ik zeeën van tijd had besloot ik om gewoon te gaan lopen. Het is maar 45 minuten. Daarna moet je natuurlijk nog wel wat trappen op. Eerst een paar honderd om bij de rots te komen en daarna nog 750 om op de top van de rots te komen. Goede oefening voor benen en billen.

Guatapé, hoe kom je er?

Vanuit Medellin neem je de metro naar station Caribe. Loop vervolgens naar het busstation. Hier kun je bij loket 14 een kaartje kopen naar Guatapé voor ongeveer 4 euro.

De rit duurt 1,5 tot 2 uur. Je kunt uitstappen bij Piedra en als eerste de rots gaan beklimmen of doorrijden naar Guatapé. Ik deed het laatste want ik wilde meteen een kaartje kopen voor de bus terug. Ik las op een blog dat je dit beter meteen kon doen omdat er in de middag vaak een rij staat. En dan kun je misschien niet mee terug in de bus.

Hoeveel tijd heb je nodig in Guatapé?

Ik las op een blog dat je ongeveer vijf uur nodig hebt. Ik denk dat als ik niet was gaan lopen naar El Penon dat ik dan aan drie uur wel genoeg had gehad. Guatapé is schattig maar er is niet veel te doen. Binnen een uur heb je het wel gezien. De rots beklimmen duurt ook niet zo lang (ligt aan je conditie natuurlijk).

Je kunt in de buurt overigens ook nog wat wandelingen maken. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn dan heb je natuurlijk wat meer tijd nodig.

Lees ook mijn blog over Medellin

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.