Ga naar de inhoud

Pretparken in Japan

Ga je naar Japan en heb je tijd over? Bezoek dan een pretpark! Ik reisde 4 weken door Japan in 2016 en ging naar Disneyland in Tokyo en Universal Studio’s in Osaka. Hieronder lees je wat ik ervan vond.

Disneyland Tokyo, Japan.

Disneyland Tokyo

Ik heb een bucketlist en op die lijst staat onder andere alle Disney parken ter wereld bezoeken. Dus ja, natuurlijk ging ik naar Disneyland in Japan!

Hoe kom je er?

Met de trein! Je reist in een uurtje van Yotsuya station naar Tokyo Disneyland station. Je kunt losse kaartjes kopen bij het station of de Japan Railpass gebruiken. Hiermee reis je voordelig door heel Japan.

Zo zie je dat je in de juiste trein zit.

Disneyland Tokyo, Japan.

Welk park ga je bezoeken?

Er zijn twee parken: Disneyland en Tokyo Disney Sea. Het eerste park kun je vergelijken met Disneyland Parijs en Disney Los Angeles. Omdat wij daar al heen waren geweest kozen we voor Disney Sea.

Ben je fan van de Kleine Zeemeermin? Dan ga je dit park geweldig vinden. Mermaid Lagoon is zo’n beetje de natte droom van elke zeemeermin fan. Je vindt er een hele onderwater wereld met winkeltjes met de leukste spullen natuurlijk. En een Kleine Zeemeermin mini musical. Erg mooi gemaakt. Ben je meer een Toy Story fan? Dan moét je naar de Toy Story Mania ride. Of ga onderwater met Journey to the Center of the Earth.

Wat kost het?

We betaalden € 60 voor een kaartje (in 2016).

Een dag of meerdere dagen?

Er wordt geadviseerd om meerdere dagen uit te trekken voor de parken omdat deze zo groot zijn. Persoonlijk denk ik eerder dat het komt omdat het zo druk is. Of misschien waren wij er in een vakantieperiode (mei). In ieder geval, reken op lange wachttijden bij de attracties.

Als je één park bezoekt dan heb je aan één dag wel genoeg. Bezoek je beide parken? Dan heb je zeker twee dagen nodig.

Disneyland Tokyo, Japan.
Disneyland Tokyo, Japan.

Waar verblijf je?

Als je meerdere dagen naar Disneyland in Tokyo gaat dan is het misschien handig om een hotel te boeken via Disney zelf. Op de website van Disney kun je de deals checken.

Ik en mijn vriend verbleven in Osaka waar we een airbnb hadden gehuurd. Vanuit Osaka namen we de trein naar Disney.

Disney Sea Tokyo, Japan.
Disney Sea Tokyo, Japan.

Tip: fasttrack

Voor de meest populaire attracties kun je een fasttrack ticket halen (net als bij Disneyland Parijs en Los Angeles). Je komt dan terug rond de tijd die op het ticket staan en je hoeft niet te wachten.

Inmiddels heeft Disney ook een app ontwikkeld waarmee je met je telefoon, op de dag dat je naar het park gaat, fasttrack tickets kunt reserveren. Nóg beter!

Disneyland Tokyo, Japan.

Wat vond ik ervan?

Tokyo Disney Sea is een leuk park en zeker de moeite waard. Vooral omdat je dit park niet overal ter wereld vindt.

Disneyland Tokyo, Japan.

Universal Studio’s Osaka

In Osaka vind je het pretpark Universal Studio’s. Het is (bijna) een precieze kopie van het park in de USA. Dus mocht je daar al eens geweest zijn dan weet je wat je kunt verwachten.

Toen ik er was in 2016 hadden ze net Harry Potter World geopend dus het was enorm druk. We moesten een uur wachten voor de attractie. En ook de rijen voor andere attracties waren lang. Ik weet niet of wij er in de verkeerde periode waren (mei) of dat het altijd zo druk is.

Universal Studio's Osaka, Japan.

Hoe kom je er?

Met de trein reis je van Osaka City station naar Nishikujo Station. Daar stap je over op de trein naar Universal City station. Je kunt losse kaartjes kopen bij het station of de Japan Railpass gebruiken. Hiermee reis je voordelig door heel Japan.

Universal Studio's Osaka, Japan.

Druk, druk, druk.

Universal Studio's Osaka, Japan.
Universal Studio's Osaka, Japan.

Wat kost het?

Je betaalt ongeveer € 60 voor een kaartje (in 2016). Wil je fasttrack tickets zodat je niet hoeft te wachten? Ze hebben verschillende pakketten. Kies bijvoorbeeld voor een fasttrack pas voor drie populaire attracties. Je betaalt dan € 40 extra.

Butterbiertje scoren.

Japan Universal Studio's Butterbeer

Wat vond ik ervan?

Het is een leuk park waar je je gerust een dag kunt vermaken. Als je al naar Universal Studio’s in de USA bent geweest dan biedt dit park alleen niet veel nieuws.

Universal Studio's Osaka, Japan.

Meer Japan

Tokyo

Kyoto

Osaka

Hiroshima

Kokura

Yakushima