Ga naar de inhoud

Osaka

Osaka is de tweede grootste stad in Japan en ligt op het eiland Honshu. Het is, samen met Kyoto, één van de oudste steden in Japan en was lang geleden zelfs de hoofdstad.

Hoe kom je er?

Als je naar Japan gaat kun je het beste een Japan Railpass aanschaffen. Hiermee kun je snel en goedkoop door heel Japan reizen. In ongeveer 3 uur reis je van Tokyo naar Osaka. En vanuit Kyoto is het ongeveer een uurtje.

Waar verblijf je?

Ik was in 2016 in Japan en hotels waren toen best wel duur. Daarom besloot ik om een Airbnb te boeken. Je komt dan bij mensen thuis en dat is eigenlijk veel leuker. Je ziet op die manier namelijk hoe Japanners leven.

In Osaka verbleven we in een knus appartement. Het was heel klein maar had alles wat we nodig hadden voor een paar dagen. We zaten vlak bij Nipponbashi metro station wat weer dichtbij het populaire Doutonbori gebied zit. Ideaal dus.

Hoe reis je rond in Osaka?

Osaka is een grote stad en het is daarom aan te raden om met de metro te reizen. Of je kunt een fiets huren.

Mijn vriend en ik kochten een Icoca kaart voor 2500 Yen waarmee je met de metro kunt reizen. Je kunt het vergelijken met een anonieme OV-chipkaart. Als je de kaart niet meer nodig hebt en inlevert krijg je 500 Yen borg terug.

Ga je naar Kyoto? Dan kun je de kaart beter nog even bewaren want deze is daar namelijk ook geldig.

Metrostation in Osaka Japan.

Wat is er te doen?

Osaka is een grote stad en je kunt er verschillende dingen doen. Hieronder lees je wat ik gezien en gedaan heb.

Osaka Castle

Osaka Castle is één van de meest bekende kastelen in Japan. Het werd gebouwd op de fundamenten van de Ishiyama Honganji tempel in opdracht van Toyotomi Hideyoshi (een Japanse generaal). Vroeger had het kasteel vooral een militaire functie. Tegenwoordig is het een museum. Het blijft vooral bij plaatjes kijken want bijna alle teksten zijn in het Japans. Gelukkig maakt het uitzicht vanaf het kasteel veel goed.

Osaka Castle in Japan.
Osaka Castle in Japan.
Osaka Castle in Japan.
Osaka Japan.
Osaka Castle in Japan.

America Mura & shoppen

Op zoek naar goedkope souvenirs? Ik heb in Osaka chopsticks gekocht bij een soort van euro winkeltje. Daar kon je een hoop dingen kopen voor 100 Yen. Ook zijn we door America Mura gelopen, een soort Japanse Waterloo plein. Allemaal alternatieve winkeltjes met Amerikaans geïnspireerde spullen en kleding. Vervolgens vonden we de ‘Japanse PC Hooftstraat’ met allemaal dure merken en auto’s zoals Ferrari en McLaren. Mijn vriend stond kwijlend voor de etalage.

Metrostation in Osaka Japan.
Kimono's in een winkelstraat in Osaka Japan.

Kwijlen bij de Ferrari winkel

Ferrari winkel in Osaka Japan.

America Mura.

America Mura in Osaka Japan.
America Mura in Osaka Japan.
America Mura in Osaka Japan.

Alleen in Japan. Een kitty drink automaat .

Kitty drinkautomaat in Osaka Japan.

Doutonbori

In Doutonbori of Dotonbori staat entertainment centraal. Het is een druk gebied waar veel toeristen en studenten komen. Vooral in de avonden wanneer de neonborden aan gaan. Je vindt er veel winkels, een reuzenrad, theater en restaurants. Leuk om te zien maar voor mij persoonlijk iets te druk.

Doutonbori Osaka Japan.
Doutonbori Osaka Japan.
Doutonbori Osaka Japan.
Doutonbori Osaka Japan.

Umeda Sky Building

Het Umeda Sky Building is één van de hoogste gebouwen in Osaka. Het bestaat uit twee torens van 40 verdiepingen die aan de top worden verbonden met bruggen. Bovenin vind je een ronde ‘zwevende tuin’. Wij gingen er ’s avonds heen maar overdag is het uitzicht ook indrukwekkend.

Umeda Sky Building in Osaka Japan.
Umeda Sky Building in Osaka Japan.
Umeda Sky Building in Osaka Japan.
Umeda Sky Building in Osaka Japan.
Umeda Sky Building in Osaka Japan.

Osaka Hardrock Café

Overal waar ik kom bezoek ik het Hardrock Café. In het begin spaarde ik glazen maar dat nam teveel ruimte in beslag. Nu koop ik af en toe een t-shirt. Het Hardrock Café is één van de weinige plaatsen in Japan waar (in 2016) Engelse bediening rondliep.

Hard Rock Café in Osaka Japan.

Universal Studio’s Osaka

We zijn één dagje naar Universal Studio’s in Osaka geweest. Lees er meer over in mijn blog pretparken in Japan.

Universal Studio's Osaka Japan.

Meer Japan

Tokyo

Kyoto

Hiroshima

Nagasaki

Miyajima

Yakushima