Ga naar de inhoud

Unesco wereldstad Nara

Op ongeveer een uurtje reizen van Osaka ligt Nara, ooit (lang geleden) de hoofdstad van Japan. Het stikt het er van de tempels waarvan de meesten op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Deze plek mag je niet overslaan als je naar Japan gaat.

Hoe kom je er?

Als je in Japan gaat rondreizen kun je het beste een Japan Railpass aanschaffen. Hiermee reis je snel en makkelijk door Japan. Vanuit Osaka reis je in een uurtje naar JR Nara Station. Vanaf daar is het 45 minuten lopen naar Nara Park. Stap je uit op het Kintetsu Nara Station? Dan is het 20 tot 30 minuten lopen.

Wat is er te doen?

In Nara draait het om tempels en heiligdommen. Als je de tempels vanbinnen wilt bekijken dan moet je vaak een klein bedrag betalen (€ 3 in 2016).

Kofukuji tempel

Ooit stonden in Nara Park zo’n 175 gebouwen. Maar tegenwoordig is er nog maar een handvol over. Waaronder de tweede grootste pagode van Japan (de grootste staat in kyoto). Het is hét symbool van Nara.

Kofuku Ji Tempel in Nara, Japan.
Kofuku Ji Tempel in Nara, Japan.
Kofuku Ji Tempel in Nara, Japan.

Todaji tempel

Via de Shinto tempel loop je naar de Todaji tempel. De grootste tempel in Nara en het grootste houten gebouw ter wereld. En man, dit was inderdaad één van de grootste en indrukwekkendste tempels die ik in Japan gezien heb. Binnen staat een enorm boeddha beeld (Daibutsu) dat tot aan het plafond komt. Het is iets meer dan 16 meter hoog en bestaat uit 437 ton brons en 130 kilo goud.

Het beeld heeft gedurende de eeuwen flink wat moeten doorstaan. Het was zelfs zo erg dat het hoofd er twee keer is afgerold.

Todaji tempel in Nara, Japan.
Todaji tempel in Nara, Japan.
Todaji tempel in Nara, Japan.
Todaji tempel in Nara, Japan.
Todaji tempel in Nara, Japan.

Schoolkinderen en herten

Zoals bij alle toeristische attracties in Japan is het ook in Nara enorm druk. Dat komt vooral door de grote groepen schoolkinderen. Wij werden door een groepje ondervraagd. Ze moesten een opdracht voor school doen en in het Engels vragen waar we vandaan kwamen en wat we graag aten in Japan. Dat was wel grappig,

Wat je ook veel tegenkomt, net als op Miyajima, zijn tamme herten. Deze dieren zijn heilig en je kunt koekjes kopen om ze te voeren. Bijna elke toerist doet dit wat natuurlijk eigenlijk niet zo goed is.

Herten in Nara, Japan.
Herten in Nara, Japan.

Na ons bezoek aan de reuzentempel liepen we door naar het Todaji Tempel gebied. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Nara. Daarvoor moet je wel eerst een paar trappen omhoog lopen.

Nigatsu Do in Nara Japan.
Nigatsu Do in Nara Japan.
Nigatsu Do in Nara Japan.

Probeer een saké pizza bij het Mellow café

Na een lange dag tempels kijken heb je waarschijnlijk trek. Mocht het Mellow Café er nog zitten (wij waren er in 2016) dan kan ik je een Saké pizza met Japanse augurken aanraden. Geen zin in fancy gerechten? Ze hebben er ook pasta.

Saké pizza bij het Mellow Café in Nara Japan.

Meer Japan

Tokyo

Kyoto

Osaka

Nagasaki

Hiroshima

Yakushima