Ga naar de inhoud

Himeji Castle

Himeji kasteel ligt in de provincie Hyogo op ongeveer een uurtje reizen van Hiroshima en 45 minuten van Osaka. Het werd in 1346 gebouwd en heeft sindsdien verschillende eigenaren gehad en transformaties ondergaan. Himeji kasteel is één van de bekendste kastelen in Japan en staat sinds 1993 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hoe kom je er?

Als je met de trein van Hiroshima naar Osaka reist, of andersom, dan kun je een tussenstop maken op Himeji station. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar het kasteel.

Drop je backpack

Himeji station heeft kluisjes waar je je backpack kunt droppen. Toen wij er waren, in 2016, waren alle kluisjes dicht in verband met het staatsbezoek van Obama. Maar de garderobe was gelukkig wel open dus we konden onze zware rugzakken alsnog droppen.

Wat is er te zien?

De buitenkant van het kasteel is erg indrukwekkend. Himeji kasteel wordt vanwege zijn witte muren ook wel witte reiger kasteel genoemd. De binnenkant is, zoals zoveel kastelen in Japan, een beetje teleurstellend. Alles is heel minimalistisch. Er wordt nergens echt een indruk gegeven van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Er is bijvoorbeeld een wapenkamer maar daar hing maar één speer. Alles is heel erg kaal.

Himeji Castle in Japan.
Himeji Castle in Japan.
Himeji Castle in Japan.
Himeji Castle in Japan.
Himeji Castle in Japan.

Beroemd

Komt Himeji kasteel je bekend voor? Dat kan kloppen. Het kasteel speelde namelijk een rol in de James Bond film You only live twice en The last samurai met Tom Cruise.

In Himeji vind je trouwens ook Mt. Sosha. Op deze heuvel werden ook scenes uit The last samurai gefilmd. Ik ben hier zelf niet geweest.

Himeji Castle in You only live twice

Thee drinken

In de tuin vind je een theehuis waar je traditioneel thee kunt drinken. Dat hebben we natuurlijk gedaan. We kregen groene Matcha thee (vies!) en een Japans snoepje. Het zag eruit als marsepein maar het was meer gelei. En helemaal niet zoet. De thee werd geleverd met instructies want je hoort het op een bepaalde manier te drinken. En dat was nog best ingewikkeld.

Himeji Castle tuin in Japan.
Himeji Castle tuin in Japan.
Himeji Castle theehuis in Japan.
Himeji Castle theehuis in Japan.

Botanische tuin

Als je na je bezoek aan Himeji kasteel nog tijd over hebt dan kun je de Botanische tuin bezoeken. Wij hebben dit wegens gebrek aan energie niet gedaan.


Meer Japan

Tokyo

Kyoto

Osaka

Hiroshima

Nagasaki

Yakushima