Naar de inhoud springen

Cienfuegos

Cienfuegos is een gemeente en stad in Cuba. De naam betekent honderd vuren. Cienfuegos is klein en wordt niet heel veel bezocht door toeristen. Zoals in heel Cuba zie je ook in deze stad overal oldtimers rondrijden.


blank
blank
blank
blank
blank

Hoe kom je er?

Ik reisde met de Viazul bus van Vinales naar Cienfuegos en kocht het kaartje van tevoren in Havana (€ 30 in 2019). Als je van plan bent om veel met de Viazul bus te reizen dan is het een goed idee om van tevoren je reis in te plannen en in één keer alle buskaartjes te kopen. Scheelt je een hoop wachten bij het Viazul kantoor.

De busrit duurde lang. Dat kwam onder andere omdat de buschauffeur constant met andere dingen bezig was. Stoppen omdat hij een bekende zag waar hij even mee wilde praten. Stoppen voor een bakkie koffie terwijl we net tien minuten ervoor ergens anders waren gestopt waar je koffie kon kopen. Stoppen om bekenden een lift te geven etc. Een andere toerist besloot om er wat van te zeggen. Ik dacht nog “doe dat nou niet!” Want na de opmerking stopte de bus nóg vaker.

Ik vertrok ’s ochtends vroeg met de bus van 7 uur en ik kwam pas ergens einde van de middag aan in Cienfuegos.

Lees meer over Cuba en openbaar vervoer.

Waar verblijf je?

Aangezien Booking.com op mijn mobiel niet werkte in Cuba ben ik overgestapt op Airbnb (want die app werkte wél). Ik verbleef bij Hostel Boulevard, midden in het centrum. De eigenaren zijn enorm aardig en het huis is prachtig. Een oud, koloniaal gebouw.

Camilo Cienfugeos

Ik dacht dat de stad Cienfuegos was vernoemd naar de verzetsstrijder Camilo Cienfuegos maar dat bleek dus niet zo te zijn.

Camilo Cienfuegos vocht samen met Che Guevara en Fidel Castro tegen de dictator Batista. Hoewel hij niet zo populair is als Che en Fidel wordt hij nog steeds herdacht. Zo is zijn sterfdag een nationale feestdag in Cuba.

Camilo Cienfuegos en Che Guevara

blank

Palacio Ferrer

Palacio Ferrer is gebouwd in de 19e eeuw en is mooi gerestaureerd. Vanuit het torentje heb je een mooi uitzicht op het José Marti park. Je betaalt 3 CUC aan entree (in 2019).

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Provinciale gebouw

Aan het José Marti park ligt het provinciale gebouw. Helaas kun je het niet bezoeken (omdat er gewoon gewerkt wordt).

blank
blank

Teatro Tomás Terry

Het Teatro Tomás Terry werd in de 19e eeuw gebouwd door een Cubaanse zakenman. Er hebben bekende personen van die tijd opgetreden zoals Sarah Bernhardt. Toegang kost 5 CUC (in 2019). Best prijzig aangezien er niet heel veel te zien is.

blank
blank
blank
blank

Cathedral de la Purisima Conception

Deze kathedraal werd gebouwd in de 19e eeuw en daarna een paar keer aangepast. Het is niet de grootste of mooiste kathedraal die ik ooit heb gezien maar als je er dan toch bent… Plus de entree is gratis.

blank
blank

Boulevard

De hoofdstraat waar je allemaal winkeltjes en restaurants vindt.

blank
blank

Cemeterio de Reina

Kleine, vervallen begraafplaats. Lijkt rechtstreeks uit een horrorfilm te komen met het grote aantal gieren dat erboven rondcirkelt.

Toegang kost 1 CUC.

blank
blank
blank
blank
blank

Indrukwekkender is de Tomas Aea begraafplaats. Ik ben hier niet heen geweest maar de bus naar Trinidad rijdt er langs.

Punta Gorda

Uitkijkpunt. Het is vanaf het centrum een flink eindje lopen dus je kunt beter een (fiets) taxi nemen. Ik liep heen en nam een fietstaxi terug voor 3 CUC.

Mooie huizen (waarvan de meeste hotels)

blank
blank
blank
blank

Nautica Club Cienfuegos

Hier kun je van alles doen. Eten, drinken, tennissen, enzovoorts.

blank

Castillo de Jagua

Als je de tijd hebt kun je een boot pakken en naar het Jagua kasteel varen. Ik heb dit niet gedaan maar het schijnt wel een mooie plek te zijn.


Meer Cuba

Havana

Vinales

Trinidad

Santa Clara

Varadero

Kosten 2,5 week Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.