Ga naar de inhoud

Florida

Florida is een staat in de USA. Het wordt ook wel ‘The Sunshine State’ genoemd vanwege het subtropisch klimaat. Een reden waarom er veel pensionado’s wonen.

Florida werd in 1513 ontdekt door de Fransen en is daarna in handen geweest van de Spanjaarden en Engelsen. In 1819 werd Florida overgedragen aan de VS. Toen in 1959 in buurland Cuba Fidel Castro aan de macht kwam vluchtte een hoop Cubanen naar Florida. Dat is de reden waarom er Engels én Spaans gesproken wordt.

Wat is er te doen in Florida?

Miami

Orlando

De Everglades

Key West

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland kun je op verschillende vliegvelden in Florida vliegen zoals Miami, Orlando, Tampa, Fort Myers en Jacksonville. Meestal moet je dan wel een keer overstappen. De totale reis duurt 12 a 13 uur.

Waar verblijf je?

In Florida kun je goed terecht met een klein of groot budget. Via Booking.com of Airbnb boek je snel en makkelijk een verblijf.

Hoe reis je rond in Florida?

Wil je meerdere plekken bezoeken in Florida? Huur dan een auto. Wij (mijn vriend en ik) deden dat via Alamo. Op het vliegveld pikten we onze auto op en aan het eind van de trip leverde we deze weer in. Controleer altijd goed de auto voordat je deze meeneemt. Ik neem altijd overal foto’s van zodat ze me later niet kunnen beschuldigen van eventuele schade. Het is aan te raden om een uitgebreide verzekering af te sluiten.

Wat is de beste tijd om naar Florida te gaan?

Als je naar Florida gaat dan moet je rekening houden met het orkaan seizoen (juni t/m oktober). Wij waren er in oktober 2016 en misten op het nippertje orkaan Matthew.

Heb je een visum nodig als je naar Florida gaat?

Als je naar de United States of America gaat dan heb je als Nederlander gaan visum nodig (als je er niet langer dan 90 dagen verblijft). Maar je moet wel een ESTA aanvragen. Dit moet 72 uur voordat je vertrekt geregeld zijn. Gelukkig kun je zelf makkelijk online een ESTA aanvragen.

Daarnaast heb je natuurlijk een geldig paspoort nodig. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is zodra je in de USA aankomt.

Heb je vaccinaties nodig als je naar Florida gaat?

Check de website van de GGD om te zien of je vaccinaties nodig hebt als je naar de USA gaat.

Wat kost een vakantie naar Florida?

Florida was iets duurder dan ik dacht. Meer weten? Lees: wat kost een reis naar Florida?