Ga naar de inhoud

Key West

Key West is een eiland in de Amerikaanse staat Florida. Vanuit Miami is het ongeveer 4 uur rijden. Key West is een populaire vakantie bestemming omdat het er altijd zonnig is, in tegenstelling tot Miami waar het nog wel eens regent.

Onderweg van Miami naar Key West kom je winkels en restaurantjes tegen en deze gigantische kreeft.

Gigantische kreeft langs de weg naar Key West in Florida.

Waar verblijf je?

Ik verbleef met mijn vriend in het Blue Marlin Motel. De kamer was groot en luxe. We betaalden € 211 voor twee nachten (in 2016). Niet heel goedkoop maar voor Key West begrippen te doen.

Blue Marlin Hotel in Florida, USA.

Wat is er te doen?

In Key West kun je relaxen maar ook actief bezig zijn. Denk aan jetskiën, parasailen, duiken of snorkelen. Ik wilde heel graag parasailen maar dat kon uiteindelijk niet omdat er teveel wind stond. We hadden ook maar 1,5 dag de tijd en moesten dus keuzes maken. Hieronder lees je wat ik gedaan en gezien heb in Key West.

Victoriaanse huizen spotten

In Key West hangt een hele relaxte sfeer. Niemand heeft haast en door de vele karakteristieke victoriaanse huizen krijg je een beetje de indruk alsof de tijd heeft stil gestaan. Het is alsof hier altijd vakantie wordt gevierd. En dat is in zekere zin ook zo want afgezien van toerisme is er weinig anders waar de bewoners hun geld mee kunnen verdienen.

Ik raad je aan om rond te lopen in Key West en alle mooie huizen en natuur te bewonderen.

Huizen in Florida Key West, USA.
Zomaar een straatje in Key West Florida, USA.
Huizen in Florida Key West, USA.
Streetart in Key West Florida, USA.
Zee auto in Key West Florida, USA.
Halloween in Key West Florida, USA.
Bananenplant in Key West Florida, USA.
Grote boom in Key West Florida, USA.

Duval Street

Hoewel ik het eiland zelf niet echt als toeristisch heb ervaren kan dat niet gezegd worden voor Duval Street. Dit is de hoofdstraat van Key West en hier vind je veel barren, eettentjes, winkeltjes en… toeristen. Toch zou ik deze straat niet overslaan want ondanks de drukte is het ook best wel gezellig.

Duval Street in Key West Florida, USA.
Duval Street in Key West Florida, USA.

Southern Most Point

Het Southern Most Point is een verankerde betonnen boei die het meest zuidelijke punt van de USA markeert. Er staat onder andere op hoe ver het naar Cuba is vanaf dat punt. Het Southern Most Point is een populaire plek. Elke toerist wil een foto van zichzelf met de boei, wat zorgt voor lange wachtrijen.

Tip: wil je ook met de boei op de foto maar heb je geen zin om in de rij te staan? Boek dan een hotel dat dichtbij zit, zoals het Blue Marlin Hotel. Zet vervolgens je wekker om 7 uur en sprint naar de boei. Foto nemen en klaar!

Southern Most Point in Florida Key West, USA.

Butterfly & Nature Conservatory

Of je nou gek bent op vlinders of niet, een bezoek aan de Butterfly & Nature Conservatory is sowieso de moeite waard. In een sprookjesachtige omgeving genieg je van natuur, vlinders en kleurrijke vogels. Ik heb nog nooit zulke grote vlinders gezien. Jammer dat ze maar 12 dagen leven.

Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.
Groene vlinder in Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.
Vlinders in Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.
Rode vlinder in Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.
Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.
Blauwe vogel in Florida Key West Butterfly & Nature Conservatory.

Key Lime pie eten!

Key West staat bekend om zijn Key Lime Pie. Bij de Key Lime Pie Company kun je verschillende soorten proberen. Het is prijzig maar zeker de moeite waard.

Key Lime Pie in Florida Key West, USA.

Het huis van Ernest Hemmingway

In Key West vind je het huis van Ernest Hemmingway, een Amerikaanse schrijver en journalist die in 1953 de Pulitzerprijs voor de literatuur won. Hemmingway was een avonturier en hield van vissen. Helaas had hij ook last van depressies wat ervoor zorgde dat hij in 1961 zelfmoord pleegde.

Om heel eerlijk te zijn, ik wist echt helemaal niets van Ernest Hemminway. Ik heb zijn boeken niet gelezen, wist niets over zijn leven. En daarom was het heel leerzaam, voor mij, om dit huis te bezoeken.

Het huis van Ernest Hemmingway in Key West Florida, USA.
Het huis van Ernest Hemmingway in Key West Florida, USA.

Hemmingway ‘verzamelde’ een bijzonder kattenras dat zes tenen heeft in plaats van vijf. Een extra duim (je ziet het hieronder op de foto). Nadat Hemmingway overleed zijn ze dit ras blijven fokken.

De katten van Hemmingway in het huis van Ernest Hemmingway in Key West Florida, USA.

Hemmingway had twee huizen. Eentje in Key West en eentje in Havana Cuba. Daar ben ik ook geweest maar dat viel enorm tegen. Je mocht er niet eens naar binnen. En er was helemaal geen informatie te vinden over de schrijver zelf.

Mallory Square

Mallory Square is een gezellig plein waar je allemaal winkeltjes vind. Je kunt er ook naar het Shipwreck museum of kunstmuseum. Aangezien wij maar 1,5 dag de tijd hadden besloten we om dit over te slaan.

Mallory Square in Key West Florida, USA.
Houten beeld van een zeemeermin in Key West, Florida.

Meer Florida

Alligators in de Everglades

Pretparken in Orlando

Florida Miami