Verder naar bericht

Encarnacion

Encarnación is een stad in Paraguay die in 1615 werd opgericht door Jezuiëten. De stad grens aan de Paraná rivier die een scheidingslijn vormt tussen Paraguay en Argentinië. Er wonen zo’n 132 duizend mensen in Encarnación (in 2019).

Hoe kom je er?

Vanuit de Argentijnse stad Posadas kun je heel snel en makkelijk in Encarnación komen. De twee landen worden verbonden door de San Roque González de Santa Cruz brug, waar een spoor overheen loopt.

Bij het treinstation in Posadas laat je je paspoort stempelen en koop je voor € 0,65 een treinkaartje.

Binnen 8 minuten sta je aan de andere kant van de Paraná rivier, in Paraguay.

Vanaf daar kun je een Uber of taxi nemen naar je hotel/ hostel. Hoeveel dit kost hangt, in het geval van een taxi, een beetje af van je onderhandeling skills. Een taxi zal ongeveer € 5 kosten en een uber misschien € 3 (in 2019).

Waar verblijf je?

Ik verbleef twee nachten bij Hotel Santa Teresa en betaalde € 40,70. Het was een goed hotel. Net nieuw denk ik (in 2019). Het ontbijt was gigantisch. Ik heb nog nooit zo’n uitgebreid ontbijt gezien.

Wat is er te doen?

Encarnación is een kleine stad en er is niet heel veel te doen. Er is een boulevard langs het water en een kunstmatig strand waar je, met mooi weer, kunt relaxen.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Jezuïeten ruïnes Trinidad en Jezus

De voornaamste reden om naar Encarnación te gaan zijn de Jezuïeten ruïnes Trinidad en Jezus. Beide staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Meer weten over Jezuïeten en ruïnes? Check mijn Posadas en San Ignacio blog.

blank
blank

Hoe kom je er?

Vanaf Encarnación kun je de bus nemen naar Ciudad del Este en dan uitstappen in Trinidad. Je betaalt ongeveer € 1,40 voor een kaartje (in 2019). De rit duurt ongeveer 30 minuten.

Eenmaal bij Trinidad aangekomen kun je naar de ruïnes wandelen. Toegang kost € 3,55.

De Jezus ruïnes liggen iets verder weg. Als je deze ook graag wilt zien dan kun je een taxi nemen. Bij het tankstation aan de weg vind je taxi’s die staan te wachten. Ik betaalde € 8,15 voor het ritje dat misschien 15 minuten duurt. Veel te veel natuurlijk maar ik had geen zin om te onderhandelen.

blank

Wat is er te zien?

Ruïnes dus. Met een beetje fantasie kun je je voorstellen hoe hier geleefd werd.

De Jezuïeten kwamen naar Paraguay om hun geloof te verspreiden. Maar niet alleen dat, ze wilden het leven van de lokale bevolking te verbeteren. Dat deden ze door huizen te bouwen en onderwijs aan te bieden.

De ruïnes van Jezus

blank
blank
blank
blank
blank
blank

In de 18e eeuw werden de Jezuïeten verdreven omdat Spanje, Portugal en de katholieke kerk vonden dat ze te machtig werden.

And that was the end of that.

De ruïnes van Trinidad

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Tours

Bij de ruïnes van Trinidad is het mogelijk om een gids te nemen. Deze spreekt wel alleen Spaans (in 2019). Bij de Jezus ruïnes waren er geen gidsen aanwezig.

De Jezuïeten ruïnes van Trinidad en Jezus schijnen de minst bezochte ter wereld te zijn. Ik weet niet of dit waar is maar ik kan wel bevestigen dat er erg weinig andere toeristen rondliepen toen ik er was.

blank
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.