Ga naar de inhoud

Antelope Canyon

Antelope Canyon ligt in de Amerikaanse staat Arizona en is een zogenaamde Slot Canyon. Een kloof met hoge verticale wanden die ontstaan is door jarenlange erosie.

Antelope Canyon bestaat eigenlijk uit twee kleine canyons: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper canyon is 150 meter lang, de Lower Canyon is 400 meter lang en 44 meter diep. Beide canyons zijn populaire toeristen trekpleisters omdat de structuur en de lichtval bijzonder mooie beelden oplevert.

De Upper Antelope Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarig meisje. In 1997 zijn er 11 mensen verdronken in de Lower Canyon. Een onverwachte onweersbui zorgde voor een vloedgolf van 15 meter hoog. Na dit incident is de kloof geruimde tijd gesloten geweest en zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen.

Je kunt beide canyons bezoeken door een tour te boeken.

Hoe kom je er?

Vanuit het stadje Page vertrekken er dagelijks tours naar de Upper en Lower Antelope Canyon. Vanuit Las Vegas is het 4 uur rijden naar Page.

Wij waren in Williams (Grand Canyon) en deden er bijna 3 uur over.

Waar verblijf je?

Wij bezochten de Antelope Canyon als tussenstop van Page naar Hurricane en bleven dus niet in de buurt overnachten. Maar via Booking.com kun je genoeg opties vinden in de buurt van de canyon.

Upper of Lower Antelope Canyon?

De Upper Antelope Canyon wordt het meest bezocht omdat hier rond de middag de zon heel mooi naar binnen schijnt. Dat zorgt voor prachtige beelden. Ook is de Upper Antelope Canyon meer toegankelijk. Je loopt via een spleet de kloof binnen. Bij de Lower Antelope Canyon moet je een steile trap af. De wanden van de Lower Canyon, on the other hand, hebben meer structuur wat weer prachtige foto-mogelijkheden oplevert.

Wij zijn alleen naar de Upper canyon geweest maar als je de tijd en het geld hebt dan zou ik aanraden om beide te bezoeken.

Ik denk niet dat je een verkeerde keuze kunt maken. Beide Canyons zijn prachtig.

Tour boeken

De Antelope Canyon ligt in een Navajoreservaat en is eigendom van de Navajo Indianen. Als je de kloof wilt bezoeken dan moet een tour boeken. Op de website van Navajo National Parks staan organisaties vermeld waar je tours kunt boeken.

Ik raad je aan om ruim op tijd te boeken. De canyons zijn erg populair en tours raken snel vol. Vooral de ochtend tours naar de Upper Antelope Canyon. De lichtinval is namelijk het mooist rond 10:30 uur.

Wij boekten pas twee dagen van tevoren en toen zat alles rond die tijd al vol. Uiteindelijk wisten we nog een tour om 3 uur ’s middags te regelen via Canyon Antelope Tours.

Kosten tours 2020

  • Upper Antelope Canyon – 10:30 uur: $ 69
  • Upper Antelope Canyon – eerder of later dan 10:30 uur: $ 54
  • Lower Antelope Canyon: $ 40

Upper Antelope Canyon

In Page vertrokken we met een truck vol andere bezoekers naar de canyon. De route voerde ons over een onverharde, hobbelige weg. Ik voelde me als een 007 cocktail, shaken not stirred.

Onze gids, een oudere Navajo vrouw, nam alle foto’s voor ons in de canyon. Ze wist precies waar de lichtinval het beste was. Enorm mooi en indrukwekkend. Ik weet niet hoe het eruit ziet om 10:30 uur maar zelfs rond het middag tijdstip was het prachtig om te zien.

In de truck op weg naar de Antelope Canyon.

Antelope Canyon, USA.
Antelope Canyon, USA.

In het echt is het nog veel mooier. Deze foto’s zijn gemaakt met een oude Samsung telefoon.

Antelope Canyon, USA.
Antelope Canyon, USA.
Antelope Canyon, USA.
Antelope Canyon, USA.
Antelope Canyon, USA.

Meer USA West Coast

Las Vegas

Grand Canyon

Los Angeles

San Francisco

Sequoia National Park

Salt Lake City