Verder naar bericht

La Fortuna & de Arenal vulkaan

Costa Rica heeft 115 vulkanen en één daarvan is de Arenal vulkaan. Deze barstte in 2000 voor het laatste uit. Je kunt een wandeling maken rondom de vulkaan (beklimmen is niet mogelijk). In de buurt van de vulkaan ligt het kleine dorpje La Fortuna, een ideale uitvalsbasis.

blank

Hoe kom je er?

Vanuit San Jose is het ongeveer 3 uur rijden naar La Fortuna. Wij maakten een tussenstop in Horquetas waar we kikkers gingen kijken bij Frogs Heaven. Helaas was er toen we naar La Fortuna wilden rijden net een ongeluk gebeurd. Gelukkig wisten we de gigantische file te ontwijken door een detour te nemen. Een gigantische hobbelachtige weg. Had ik al gezegd dat je in Costa Rica écht een 4WD nodig hebt?

Als je geen auto wilt huren dan kun je La Fortuna ook makkelijk bereiken met de bus. Er zou een directe bus moeten rijden vanuit San Jose.

Waar verblijf je?

Wij verbleven in een huisje, Cabanas Suenos del Arenal. We moesten eerst in het dorpje van La Fortuna de sleutel ophalen en daarna was het nog tien minuten rijden naar het huisje.

Hoewel het een ongelofelijk mooi plekje was (en schoon) kon ik er geen oog dichtdoen. En dat kwam door alle beveiliging. Zo was er bij de entree een hek dat je open en dicht moest doen. En er was een alarm aanwezig in het huisje (dat ’s avonds uit moest aangezien het bed in de woonkamer stond).

Je zou denken dat ik me veilig zou voelen met al die alarmen en systemen maar het was juist het tegenovergestelde. Ik heb in heel Zuid-Amerika niet zoiets meegemaakt. Waarom zoveel security? Toen het alarm van één van de andere huisjes af ging en mijn vriend ‘dacht’ dat hij iemand voor het raam zag staan kon ik natuurlijk helemaal niet meer slapen.

blank

Wat is er te doen in La Fortuna?

La Fortuna zelf is best wel een klein dorp waar niet zo heel veel te doen is. Het is meer de omgeving eromheen waar de ‘actie’ plaatsvindt.

El Arenal National Park

De grootste trekpleister is de Arenal vulkaan. In het National Park kun je diverse wandelingen maken en de vulkaan bekijken vanaf het Observatory Deck. Als je mazzel hebt kun je er ook mooie vogels spotten (heel veel kolibri’s) en coati’s (neusberen). Deze komen op het fruit af. Er lopen nog veel meer beesten rond. Spot them if you can! Entree kost 15 euro.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Bijzondere vogelnestjes

blank

Veel regen. Maar anders was Costa Rica niet zo groen.

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Arenal 1968 trail

Een andere manier om de Arenal vulkaan te bekijken is via de Arenal 1968 trail. Hierbij loop je door het bos om de vulkaan heen en langs de oude lavastroom. Met een beetje geluk kom je een groep brulapen tegen.

Je betaalt 15 euro voor de entree.

blank
blank
blank

De vulkaan bleef met zijn hoofd in de wolken

blank

Een Mantelbrulaap. Anders dan de rode soort die ik zag in Bolivia.

blank

Hotsprings

Als je houdt van Spa’s, Hotsprings en dingen als Wellness dan zit je in La Fortuna goed. Het aanbod is enorm. En de prijzen ook. Daarom hebben wij deze optie overgeslagen. Er is ook een gratis Hotspring (locatie staat op Maps.me). Het beste is om hier vroeg heen te gaan in verband met de drukte.

La Fortuna waterval

Deze waterval is 70 meter hoog en je kunt er zwemmen. Wij zijn er niet geweest omdat je er 17 dollar voor moest betalen. Voor een waterval! In La Fortuna moet je echt OVERAL voor betalen. Ze weten goed hoe ze geld moeten verdienen hier.

Mistico Arenal Hanging Bridges Park

Dit park mag je niet overslaan als je in La Fortuna bent. Via hangbruggen loop je door de jungle heen. En ondertussen spot je allemaal mooie vogels en misschien wel een Strawberry Poison Dart Frog. Mocht je zelf niet zulke goede ogen hebben dan kun je een gids nemen. Wij deden dat niet omdat mijn vriend een soort superzoom ogen heeft. Hij ziet altijd wel wat.

Toegang tot Mistico kost 25 euro per persoon.

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Deze Strawberry Poison Dart Frog spotte we zelf in het park. We hebben nog meer kikkers gezien in Horquetas.

blank
blank

Dit mooie vogeltje is de Mot Mot.

blank
blank

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.