Naar de inhoud springen

La Fortuna & de Arenal vulkaan

Costa Rica heeft 115 vulkanen en één daarvan is de Arenal vulkaan. Deze ligt in het Parque Nacional Volcán Arenal en barstte in 2000 voor het laatste uit. Vanuit het dorpje La Fortuna kun je de vulkaan bezoeken. Beklimmen is niet mogelijk maar je kunt wel een wandeling maken in het gebied eromheen.

blank

Hoe kom je er?

Het dorpje La Fortuna is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Arenal vulkaan.

Vanuit Nederland vlieg je binnen 14 uur naar San Jose in Costa Rica. Vanaf daar is het 3 uur rijden naar La Fortuna. En vervolgens 11 minuten naar de vulkaan.

Als je geen auto wilt huren dan kun je La Fortuna ook makkelijk bereiken met de bus. Er zou een directe bus moeten rijden vanuit San Jose.

Waar verblijf je?

Wij verbleven in een huisje, Cabanas Suenos del Arenal, op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van La Fortuna.

Het is een ongelofelijk mooi plekje maar ik deed er geen oog dicht. Dat kwam door de beveiliging. Er was een hek bij de entree wat je open en dicht moest doen en een alarmsysteem rondom het huisje.

Je zou denken dat ik me veilig zou voelen maar het was juist het tegenovergestelde. Ik heb in heel Zuid- en Midden-Amerika niet zoiets meegemaakt. Waarom zoveel security? Toen het alarm van één van de andere huisjes af ging en mijn vriend ‘dacht’ dat hij iemand voor het raam zag staan kon ik natuurlijk helemaal niet meer slapen.

blank

Wat is er te doen?

In La Fortuna is niet zoveel te doen. Maar de omgeving is geweldig.

El Arenal National Park

De grootste trekpleister is de Arenal vulkaan. In het National Park kun je diverse wandelingen maken en de vulkaan bekijken vanaf het Observatory Deck. Als je mazzel hebt kun je er ook mooie vogels spotten (heel veel kolibries) en coati’s (neusberen). Deze komen op fruit af. Er lopen nog veel meer beesten rond. Spot them if you can! Entree kost € 15 (in 2019).

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Bijzondere vogelnestjes.

blank

Veel regen. Maar anders was Costa Rica niet zo groen.

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Arenal 1968 trail

Een andere manier om de Arenal vulkaan te bekijken is via de Arenal 1968 trail. Hierbij loop je door het bos om de vulkaan heen en langs de oude lavastroom. Met een beetje geluk kom je een groep brulapen tegen.

Entree kost € 15.

blank
blank
blank

De vulkaan bleef met zijn hoofd in de wolken.

blank

Een Mantelbrulaap. Anders dan de rode soort die ik zag in Bolivia.

blank

Hotsprings

Als je houdt van spa’s, hotsprings en dingen als wellness dan zit je in La Fortuna goed. Het aanbod is enorm. En de prijzen ook. Daarom hebben wij deze optie overgeslagen. Er is ook een gratis hotspring (locatie staat op Maps.me) maar daar kan het nogal druk worden. Tip: ga vroeg in de ochtend dan zijn er weinig andere mensen.

La Fortuna waterval

Deze waterval is 70 meter hoog en je kunt er zwemmen. Wij zijn er niet geweest omdat we $ 17 entree teveel vonden. In La Fortuna moet je echt óveral voor betalen.

Mistico Arenal Hanging Bridges Park

Dit park mag je niet overslaan als je in La Fortuna bent. Via hangbruggen loop je door de jungle heen. En ondertussen spot je allemaal mooie vogels en misschien wel een Strawberry Poison Dart Frog. Mocht je zelf niet zulke goede ogen hebben dan kun je een gids nemen. Wij deden dat niet omdat mijn vriend een soort superzoom ogen heeft. Hij ziet altijd wel wat.

Toegang kost € 25 (in 2019).

blank
blank
blank
blank
blank
blank

We zagen een Strawberry Poison Dart Frog.

blank
blank

Dit mooie vogeltje is de Mot Mot.

blank
blank

Meer Costa Rica

Kiikers in Horquetas

Monteverde Cloud Forest

Manual Antonio National Park

Hiken naar Cerro Chirripo

Puerto Viejo

Kosten 3 weken Costa Rica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.