Ga naar de inhoud

Azië


Azië is het grootste continent op aarde en heeft bijna 4 miljard inwoners. Dat is ongeveer 61% van de totale wereldbevolking. Er is een enorme verscheidenheid aan etnische groepen, talen en religies. Van de mystieke spirituele tradities van India tot de verfijnde ceremoniële praktijken van Japan.

Azië herbergt ook enkele van ’s werelds meest adembenemende landschappen en natuurlijke wonderen. Van de majestueuze pieken van de Himalaya, de hoogste bergketen ter wereld, tot de weelderige regenwouden van Borneo en de uitgestrekte stranden van de Malediven.

Geschiedenis

Azië was de bakermat van oude beschavingen zoals die in Mesopotamië, India en China, en heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in de handel, wetenschap en filosofie. Het heeft ook talloze periodes van conflict en verandering doorgemaakt, van de opkomst en ondergang van keizerlijke dynastieën tot de koloniale overheersing en de daaropvolgende strijd om onafhankelijkheid.

Technologische ontwikkeling

Azië heeft een enorme groei doorgemaakt op technologisch en economisch gebied. Landen als China, Japan, India en Zuid-Korea hebben zich ontwikkeld tot economische grootmachten, terwijl steden als Singapore, Dubai en Hong Kong internationale knooppunten zijn geworden van handel, financiën en cultuur.

Uitdagingen

Ondanks zijn rijkdom en vooruitgang, wordt Azië ook geconfronteerd met tal van uitdagingen, waaronder armoede, politieke spanningen, milieuvervuiling en sociaaleconomische ongelijkheid.

Azië is een continent van uitersten.