Verder naar bericht

Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento is de oudste stad van Uruguay. Het werd in 1680 gesticht door de Portugezen en wisselde een paar eeuwen van eigenaar. Dan was het weer Spaans, dan weer Portugees, dan weer Braziliaans. Totdat het op een gegeven moment onderdeel ging uitmaken van het inmiddels onafhankelijke Uruguay.

Colonia del Sacramento’s koloniale stijl is goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hoe kom je er?

Colonia is heel makkelijk en snel te bereiken vanuit Buenos Aires. Ideaal voor een lang weekend weg of een korte stedentrip.

Mijn reis duurde iets langer. Ik kwam namelijk vanuit Paraguay. In Asunción nam ik de bus naar Buenos Aires. Dit duurde ongeveer 18 uur. Vanaf het busstation van Buenos Aires nam ik een taxi naar de Ferry Terminal.

Elke dag gaan er meerdere keren per dag twee Ferry’s van Buenos Aires naar Colonia del Sacramento. Je kunt kiezen voor Buquebus of Colonia Express. Ik koos voor Colonia Express omdat zij op dat moment goedkoper waren. Ik betaalde (in 2019) € 64 voor een retourtje. Heel goedkoop is het dus niet.

Tickets bestelde ik via www.directferries.nl maar je kunt ook gewoon via de website van colonia express of buquebus kaartjes kopen.

De trip van Buenos Aires naar Colonia duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. De ferry zat bijna helemaal vol. Mocht je in het hoogseizoen gaan dan raad ik je aan om een paar dagen van tevoren kaartjes te kopen. Anders kun je misschien niet mee.

Waar verblijf je?

Ik verbleef bij Casa ArteMad dat op slechts 5 minuten lopen van de Ferry Terminal in Colonia zit. Wel zo fijn als je met een loodzware tas rondreist.

Casa ArteMad bestaat uit een woning die permanent door twee mensen wordt bewoond. Ze verhuren drie kamers. De badkamer, keuken en woonkamer zijn gedeeld. Toen ik er was waren er geen andere huurders. Lekker rustig.

Een ander voordeel is dat Casa ArteMad dichtbij het historische centrum zit. Binnen tien minuten lopen ben je er. En je kunt er spullen achterlaten, mocht je bijvoorbeeld naar Montevideo gaan en niet alles willen meeslepen.

Ik betaalde € 23 voor één nacht (in 2019).

Wat is er te doen?

Colonia del Sacramento is een kleine stad. Er is niet zo heel veel te doen. Ik was er één dag en dat was voor mij genoeg.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Koloniaal historisch centrum

Het leukste om te zien in Colonia is natuurlijk het historische centrum met zijn smalle straatjes met kinderkopjes en koloniale huizen. Het is allemaal goed bewaard gebleven.

blank
blank
blank
blank

Plaza de Armas & de Matriz kerk

Bij het Plaza de Armas vind je de oudste kerk in Uruguay: de Matriz kerk (ook wel de Basílica del Santísimo Sacramento genoemd). Net als de rest van het centrum staat deze kerk op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Helaas was de kerk dicht toen ik er was dus ik heb deze alleen vanbuiten kunnen bewonderen.

blank
blank

Museums

In het centrum vind je een aantal museums die je allemaal kunt bezoeken voor € 12. Ik heb er twee bezocht die toevallig gratis waren en ik moet heel eerlijk zeggen, er was niet zo heel veel aan. Dus ik ben uiteindelijk niet naar de andere museums geweest.

blank
blank
blank

El Faro vuurtoren

Vanuit de El Faro vuurtoren (toegang 1 dollar) kun je mooi uitkijken over het historische centrum.

blank
blank

Lunch bij één van de vele restaurantjes/ bistro’s

In Colonia stikt het van de restaurantjes. Ik ging zelf lunchen bij Deli de las Rosas. Een klein winkeltje waar ze allemaal natuurproducten verkopen en een gezonde lunch serveren. Goedkoop is het niet maar wel lekker.

Bekijk de zonsondergang bij Puerto Viejo

Colonia del Sacramento ligt aan het water en je kunt er dan ook goed de zonsondergang bewonderen. Rond een uur of zes verzamelt iedereen zich bij Puerto Viejo waar je een half uur later de zon in het water ziet zakken.

blank
blank

Huur een fiets en ga op avontuur

Omdat ik pas ergens begin van de middag aankwam in Colonia (en de volgende dag door ging naar Montevideo) had ik niet genoeg tijd om een fiets te huren.

Maar je schijnt mooi te kunnen fietsen langs de kust. Je kunt zelf een fiets huren en erop uitgaan of een tour boeken. Hierbij fiets je naar Real de San Carlos waar onder andere een oude stierenring vindt.

blank

Colonia Suiza

Op zo’n 60 kilometer van Colonia del Sacramento ligt Colonia Suiza, ook wel het Zwitserland van Uruguay genoemd.

Dit stadje is gesticht door Zwitsers en schijnt ook vol te staan met gebouwen die doen denken aan Zwitserland. Ik ben er zelf helaas niet heen geweest omdat ik geen tijd had, maar het klinkt leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.