Verder naar bericht

Stedentrip Praag

Het was weer tijd voor een stedentrip. Dit keer naar Praag. Je kunt hier komen met de auto, trein of het vliegtuig. Ik koos voor het laatste omdat dat de snelste manier is. Binnen een uur tot anderhalf uur vlieg je van Amsterdam naar Praag. De makkelijkste en goedkoopste manier om van het vliegveld van Praag naar de stad te komen is waarschijnlijk via Uber. Ik was met drie vrienden en we betaalden ongeveer drie euro per persoon voor de rit. Geen geld.

Wenceslaplein

We kwamen ’s middags aan en doken, na inchecken bij het hotel, meteen de stad in. Eerste stop was de astronomische klok. We liepen via het Wenceslaplein. Vroeger een paardenmarkt maar tegenwoordig een brede, lange winkelstraat. Aan deze straat vind je op de zesde verdieping Duplex. Dit is een restaurant waar je kunt eten en ’s avonds wordt het een nachtclub waar Mick Jagger zijn 60e verjaardag heeft gevierd. Voor ons iets te fancy dus wij zijn er niet heen geweest. Aan het eind (of aan het begin, ligt eraan waar je verblijft) vind je het Nationaal museum. Helaas stond het in de steigers en was het gesloten.
Wenceslaplein in Praag

De astronomische klok

Na het aflopen van de winkelstraat kwamen we bij de astronomische klok terecht. Elk heel uur gaan twee luikjes in de klok open en dan komen de 12 apostelen tevoorschijn. Het was bijna 17 uur toen wij er aankwamen en het plein stond al vol met toeristen. Toen de klok eindelijk 5 uur sloeg en er ‘beweging’ kwam vond ik het eerlijk gezegd nogal tegenvallen. Ik had verwacht dat er echt iets uit de klok zou komen. Maar dat gebeurde niet.
Astronomische klok Praag

De Karelsbrug

Na de klok liepen we door naar de Karelsbrug. De bekendste brug in Praag. Ook hier weer heel veel toeristen en winkeltjes. Wel een mooi uitzicht. Na een bezoekje aan de brug (waar we nog een aantal keer overheen zouden lopen tijdens onze citytrip) besloten we om wat te gaan drinken bij Coyotes (beetje zoals in de film Coyote Ugly). De virgin cocktails waren goed, die met alcohol blijkbaar wat minder (ik had de versie zonder).
Karelsbrug Praag

Hard rock Café Praag

Na één drankje besloten we dat het tijd was om wat te gaan eten. En natuurlijk moesten we een bezoekje brengen aan: het Hard Rock Café! Ook hier weer een bekend menu. Heb er alleen niets gekocht want drie t-shirts vind ik (voor nu) wel voldoende.
Hard Rock Café Praag

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.