Ga naar de inhoud

Pisa

In Pisa verbleven we in een zeer ruime kamer. Lekker omdat we toch elke keer die rolstoel en de bijbehorende doos kwijt moesten (rolstoel? doos? Lees mijn blog over Milaan en je snapt waar ik het over heb).

De Toren van Pisa

En toen op weg naar waar we voor kwamen: de toren van Pisa. We moesten ons even een weg banen langs de straatverkopers die je graag tassen en nep horloges willen aansmeren. Maar daar was ie dan, die enorme scheve toren waarmee mensen altijd zo cliché op de foto gaan. Ik ben erin geweest. Ik heb m beklommen. Helaas kon vriend niet mee. Het waren dan ook wel erg veel treden naar boven. Wie weet had hij het gehaald. Maar het was beter om beneden te blijven wachten. Mooi uitzicht was er zeker. Snel een paar foto’s gemaakt en weer naar beneden.

They see me rollin…
Duomo Pisa

Jammer genoeg niet toegankelijk voor rolstoelen
De Toren van Pisa Italië

De Toren van Pisa ItaliëDe Toren van Pisa Italië

Duomo de Pisa

De bijbehorende kathedraal: Duomo de Pisa konden we met z’n tweeën bezoeken. Ook erg mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik geloof dat we er zelfs gratis in mochten omdat mijn vriend in een rolstoel zat. Voordeel 2.
Duomo PisaDuomo PisaDuomo PisaDuomo Pisa

Bijna onder een vrachtwagen in Pisa

Daarna gingen we in de buurt lunchen. Er zitten genoeg restaurantjes en winkeltjes. Toch vond ik de rest van Pisa wat saai. ’s Avonds gingen we nog even Pisa zelf in, maar ik vond er niet heel veel te doen. Ook was het heel vermoeiend om de rolstoel te duwen omdat de weg een beetje schuin afloopt. Je bent dus constant bezig met corrigeren. Op een gegeven moment trokken mijn armen het niet meer en rolde de stoel met vriend en al de weg op. Net toen er een vrachtwagen aan kwam! Gelukkig kon ik hem op tijd weer bij de hendels grijpen en naar de overkant duwen. Ik zag de schrik op het gezicht van mijn vriend ‘zullen we dat maar even niet meer doen?’. Uh ja. Goed idee.

De restaurants in Pisa zijn niet heel gezellig. We vonden één gezellige pizzeria en daar was het ook meteen heel erg druk. Helaas kreeg vriendlief pijn in zijn hoofd (standaard op vakantie, kun je weinig aan doen als je migraine heb). Tijd om terug te gaan naar ons verblijf.

De volgende dag was het alweer tijd om naar de volgende bestemming af te reizen: Cinque Terre.