Ga naar de inhoud

Cinque Terre

Cinque Terre betekent vertaald: vijf dorpjes. Het is dan ook een verzamelnaam voor vijf dorpjes langs de kust van Italië bij La Spezia. Je hebt: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Maranola en Riomaggiore. Het was de bedoeling om met de auto naar Monterosso al Mare te rijden en vanaf daar een hike te doen langs alle vijf dorpjes.

Maar de gebeurtenissen in Milaan steekte daar een stokje voor. Met een verstuikte enkel en krukken kom je niet zover. We besloten om toch heen te gaan maar dan in Monterosso de boot te pakken. Dan konden we toch een beetje genieten van de dorpjes.

Cinque Terre Italië

Op naar Monterosso al Mare!

Het rijden naar de kustplaats was voor mij enorm stressvol. Kleine wegen met haarspeldbochtjes. En een zenuwachtige vriend die constant loopt te vertellen wat je zou moeten doen. Vervolgens stond ik op een enorm steile heuvel om een parkeergarage in te gaan die vol bleek te zijn. Moest ik weer helemaal terug, omdraaien. Inmiddels stond er alweer een andere auto achter. Wat een drama. Gelukkig vonden we verderop wél parkeerplek. Rolstoel eruit en rijden maar. We hebben een beetje rondgekeken in het dorpje. Ze hadden grappige stenen uiltjes die je aan de muur kon hangen. Mijn vader en ik waren in die tijd helemaal fan van uilen en dus nam ik er eentje mee.

Daarna hebben we een boottochtje gemaakt en hebben we genoten van het weer en het uitzicht. Heel jammer dat we niet uit konden stappen en meer konden verkennen. Het is een leuke badplaats. Veel mensen liggen er aan het strand en genieten met hun kinderen in de zee. Ik wil er zeker nog een keer heen. En dan met gezonde voeten, enkels en een bikini in mijn rugzak.

Monterosso al Mare/ Cinque Terre

Monterosso al Mare
Monterosso al Mare
Cinque Terre Italië
Cinque Terre Italië

Na ons korte uitstapje naar Cinque Terre vervolgde we onze roadtrip naar Lucca.