Ga naar de inhoud

Maranello

Maranello, de tweede stop tijdens onze roadtrip door Italië. Mijn vriend houdt van auto’s. Hij kijkt graag Formule 1 en is al jaren fan van Ferrari. Als je dan toch een roadtrip door Italië doet dan mag een bezoekje aan het Ferrari museum natuurlijk niet ontbreken.

Rolstoel in Maranello

We verbleven in een mooie accomodatie in Modena: hotel Castello. Genoeg parkeerplaats voor onze enorme huurauto en een lekker grote kamer. Het was alleen nog even de vraag of de rolstoel op tijd aan zou komen (als je nu denkt: ‘huh? wat? rolstoel?’ dan moet je even terug in de tijd gaan naar onze aankomst in Milaan). Maar wat een mazzel, het ding werd geleverd nét voordat we naar het Ferrari museum wilde gaan. Vriend lief hoefde dus niet de hele dag rond te hinken op één voet. Eerlijk is eerlijk, hij vond het wel heel erg vervelend dat hij in de rolstoel moest want: mensen kijken je raar aan. Wat moet het irritant zijn als je verlamd bent en permanent in een rolstoel zit. Alsof je helemaal niets meer kan ofzo.

Hotel Castello in Modena
Modena Hotel Castello

Op naar het Ferrari museum

Het museum was gelukkig goed voorbereid op bezoekers in rolstoel. Overal waren liften en de paden waren breed. Er was dus niets was we niet konden zien. Mijn vriend genoot zichtbaar van alle pracht en praal. Of moet ik zeggen PK’s? Er was alleen één probleempje. We waren niet alleen naar Maranello gekomen om te staren naar Ferrari’s. Het idee was om ook in eentje te gaan rijden. En die droom werd, door de verstuikte enkel, misschien gecrusht.

Zelf rijden in een Ferrari

Gelukkig kon vriend tóch een rondje rijden in een Ferrari. Niet in de auto waar hij eigenlijk in wilde want: gips was te dik. Maar wel in een andere Ferrari. Dan kon ik zelfs ook nog mee. Dus dat hebben we uiteindelijk gedaan. Eigenlijk wilde ik helemaal niet mee. Ik heb niets met auto’s. Maar vriend wilde het graag dus ik ook mee. Achterin. Dat heb ik geweten. Misselijk dat ik werd! Al die bergpaadjes, gassen, remmen, gassen, nog meer gassen, remmen. Bweeeeeegh. Voor mij nooooooit meer. Maar vriend was tevreden en dat had ik er wel voor over.

Het Ferrari museum in Maranello
Maranello Ferrari Museum Maranello Ferrari Museum Maranello Ferrari Museum Maranello Ferrari Museum Maranello Ferrari Museum Maranello Ferrari Museum
Rijden in een knalgele Ferrari
Ferrari rijden Maranello

Ondanks de rolstoel en de voet was ons dagje Maranello een succes. Op naar de volgende stop: Florence!