Naar de inhoud springen

Stedentrip naar Boedapest

In 2018 ging ik vijf dagen naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije.

Boedapest bestaat eigenlijk uit twee steden: Boeda en Pest. Aan de ene kant van de rivier de Donau ligt Boeda en aan de andere kant Pest. Ik heb me laten vertellen dat Boeda de populaire kant is. De stad heeft zo’n 2 miljoen inwoners en verwelkomt elk jaar zo’n 4 miljoen toeristen. Boedapest is dan ook de meest belangrijkste toeristische inkomstenbron van Hongarije.

Waarom is Boedapest zo populair als stedentrip?

Boedapest is vergeleken met andere Europese steden best wel goedkoop. Of het nou gaat om uitgaan, eten, openbaar vervoer of museums. Daarnaast is het een heerlijke stad om doorheen te lopen. Vergaap je aan de architectuur van oude én nieuwe gebouwen, check één van de vele museums of rust uit op het gras van het Margaretha eiland. Boedapest staat daarnaast bekend om zijn pool party’s en natuurlijk het Sziget festival dat in de zomer plaats vindt.

Hoe kom je er?

Je kunt er natuurlijk naartoe rijden met de auto maar dat duurt wel even dus wij pakten de KLM Cityhopper. Binnen 2 uur vlieg je van Amsterdam naar Boedapest.
Met KLM naar Boedapest

Waar verblijf je?

Er zijn natuurlijk enorm veel opties. Het ligt er maar precies aan wat je precies wilt doen en zien. Wij verbleven in het Rum Hotel. Het zit op 4 minuten loopafstand van de halte waar de bus stopt vanaf het vliegveld en redelijk dicht bij andere bezienswaardigheden. Dit hotel heeft een goed ontbijt en je kunt er s’avonds terecht voor bijzondere cocktails. Helaas is het restaurant ’s middags dicht. Maar mocht je op zoek zijn naar een plek om te lunchen, om de hoek zit een Hummus bar.
Rum hotel cocktail

Gedaan en gezien

Ik ging met twee vrienden naar Boedapest en we hadden ons niet super goed voorbereid. Zo was er in het weekend dat wij er waren de ‘Great Spring Bicycle Parade of Budapest’ waarbij duizenden mensen op de fiets door Boedapest rijden. Iedereen kon meedoen. Als ik dat van tevoren had geweten dan had ik een fiets gehuurd en was ik meegereden. Het zag er erg leuk uit.
Boedapest fietsen

Maar helemaal clueless waren we ook niet want ik had een Time to Momo gids op zak. Hierin staan allemaal leuke wandelroutes en aanbevelingen. Check hieronder al mijn blog posts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.