Ga naar de inhoud

Wat kost een reis naar Japan?

In 2016 reisde ik, met mijn vriend, vier weken door Japan. We hebben in totaal € 4400 uitgegeven. In dit blog lees je waaraan.

Van Nederland naar Japan

Voor een ticket Amsterdam – Tokyo (met overstap in Londen) betaalde ik € 700.

Op de heenweg had ik meer dan 6 uur vertraging en kreeg daarom € 600 terug. Uiteindelijk vloog ik dus voor € 100 op en neer naar Japan.

Ik heb dit bedrag niet in het totaalbedrag opgenomen omdat dit natuurlijk niet elke keer gebeurd. Het bedrag van € 4400 is dus inclusief het ticket van € 700.

Vervoer

Japan Railpass

We reisden drie weken door Japan met de Japan Railpass. We betaalden hiervoor € 470 per persoon.

Huurauto

Op het eiland Yakushima huurden we een auto voor 4 dagen. We betaalden hiervoor € 115 per persoon.

Ferry

We namen de Toppy Ferry (pont) van Kagoshima naar Yakushima en betaalden hiervoor € 130 per persoon.

Hotels/ Airbnb

In totaal hebben we € 996 euro per persoon uitgegeven aan hotels en Airbnb’s. Wij wilden niet in hostels verblijven en hotels waren best wel duur. Daarom heb ik vaak een Airbnb geboekt. Dit scheelde in totaal € 600. Dit was wel in 2016, misschien dat de hotels in Japan tegenwoordig goedkoper zijn of net zo duur als een Airbnb.

Pinnen

We hebben per persoon € 1800 gepind. Dit geld hebben we besteed aan: eten, metro tickets en toegangsbewijzen voor tempels.

Activiteiten

  • Universal Studio’s – Osaka: € 70
  • Disney Sea – Tokyo: € 60
  • Bezoek aan diverse tempels in Japan: € 3 per tempel.

Eten

Eten in Japan is ongeveer net zo duur als in Nederland. Voor een maaltijd betaalde ik ongeveer € 15. Dat is goedkoper dan in Nederland maar dat komt waarschijnlijk omdat ik vegetarisch ben. Voor een maaltijd met vis of vlees betaal je meer.

Openbaar vervoer

In Tokyo (en andere steden) is het makkelijk om met de metro te reizen. Je kunt het beste een kaartje voor 24 uur kopen. Dit kost 600 Yen (€ 4,80) en is goedkoper dan elke keer losse kaartjes kopen.