Verder naar bericht

Miraflores ontdekken in Lima

Miraflores is naast Barranco en San Isidro één van de veiligste wijken in Lima. Hier verblijven dan ook de meeste toeristen (waaronder ik). Miraflores is een beetje te vergelijken met Amsterdam of een andere grote stad. Je kunt er gewoon overdag en ’s avonds op straat lopen maar je moet wel op je spullen letten.

Check hieronder wat ik allemaal gedaan en gezien heb in Miraflores.

Huaca Pucllana

Miraflores is een drukke wijk. Veel mensen, druk verkeer en overal gebouwen. Je zou hier echt geen piramides verwachten, maar toch zijn ze er. Deze ‘verborgen’ piramides zijn gemaakt door beschavingen ouder dan de Inca’s en worden Huaca’s genoemd. Een Huaca is een heilige plaats en kan bijvoorbeeld ook een tempel of begraafplaats zijn.

De piramide van Huaca Pucllana en de gebouwtjes eromheen zijn meer dan 1600 jaar oud en stammen uit het Pre-Inca tijdperk. Alles is gemaakt van Adobe bakstenen die bestaan uit een mengeling van o.a. klei en stro. Men zegt dat de piramide en gebouwen vooral werden gebruikt voor ceremoniële en administratieve doeleinden.

Heel veel is er tegenwoordig helaas niet meer te zien. De grote piramide staat nog wel deels maar was oorspronkelijk zo’n tien meter hoger. De gebouwtjes eromheen zijn bijna helemaal verdwenen. Wel worden er nog steeds ontdekkingen gedaan. Zo hebben ze een paar jaar geleden nog mummies gevonden. Dit is ook de reden waarom je Huaca Pucllana niet zelf kunt ontdekken. Je mag de site alleen bezoeken met een gids (Spaans of Engels).

Huaca Pucllana Mariflores LimaHuaca Pucllana Mariflores Lima
Door de bakstenen verticaal te leggen i.p.v. horizontaal waren de gebouwen beter bestand tegen eventuele aardbevingen.
Huaca Pucllana Mariflores LimaHuaca Pucllana Mariflores LimaHuaca Pucllana Mariflores Lima
Er waren ook alpaca’s en cavia’s. Iedereen vond het enorm schattig tot de gids zei dat ze voor het restaurant bedoeld waren. ‘In Peru we have them for lunch’.
Huaca Pucllana Mariflores Lima

Wat vond ik ervan?

Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het een beetje tegenvallen. Ik denk dat het komt omdat er zo weinig is overgebleven. Het is best moeilijk om je te bedenken hoe het eruit moet hebben gezien. En de hoogbouw eromheen helpt ook niet echt. Dat maakt het eigenlijk alleen maar enorm bizar. De rondleiding was met een Engelse gids maar haar accent was zo zwaar dat ik de helft niet heb verstaan.

Toen we de grote piramide op liepen zag ik hier en daar drollen liggen van de honden die loslopen op het terrein. Dat vond ik toch wel zó respectloos. Prima dat er honden rondlopen maar je gaat ze toch niet laten kakken op een bouwwerk van meer dan 1600 jaar oud!? Asu Mare!

Als je maar een dag in Lima bent dan zou ik zeggen skip Huaca Pucllana. Heb je meer tijd, dan kun je een bezoekje overwegen. Vanaf de top is het uitzicht best indrukwekkend en de toegang kost maar 12 soles (3 euro).

Paroquia Santa Maria Reina

Ik zag deze kerk vanaf de piramide van Huaca Pucllana en dacht ‘Que chingados es eso?’ ofwel WTF is dat? Dus ik erop af en het gebouw bleek dus een kerk te zijn. De Paroquia Santa Maria Reine, gebouwd in 1955, voltooid in 1957. Check die style! Hoe tof is dit gebouw!? Jammer genoeg is er niet heel veel informatie over te vinden. Geen idee wie het ontworpen heeft.
Paroquia Santa Maria ReinaParoquia Santa Maria Reina

Kennedy ‘kat’ Park

Kennedy park is denk ik het bekendste park van Miraflores. En dat komt waarschijnlijk door zijn ‘inwoners’. Het park zit namelijk vol met katten! Vrijwilligers voeren de beesten en daarom blijven ze er hangen. Inmiddels zijn de katten een ware toeristen attractie geworden.
Miraflores Kennedy ParkMiraflores Kennedy ParkMiraflores Kennedy Park

Paroquia Virgen Milagrosa Parish

Aan het eind van Kennedy Park vind je de Virgen Milagrosa kerk. Als je van kerken en kathedralen houdt dan is dit een bezoekje waard. Entree is gratis.
Paroquia Virgen Milagrosa Parish Paroquia Virgen Milagrosa ParishParoquia Virgen Milagrosa Parish

De parken van Miraflores

Aan de kust van Miraflores vind je een aantal parken waaronder Parque del Amor, Parque El Faro en Parque Antonio Raimondi. Het Parque del Amor wordt gezien als het mooiste park. Het werd gebouwd als ode aan de liefde en in 1993 op Valentijnsdag geopend. Iconisch is het beeld ‘El Beso’ ofwel ‘De Kus’ van Peruaanse kunstenaar Victor Delfín.
Parque Amor MirafloresParque Amor Miraflores

Aan de overkant van de weg  staat een ander kunstwerk: een rood hart met een pijl erdoorheen.
Parque Amor Miraflores

En dan zijn er nog de fantastische mosaic banken waarop je lekker kunt uitrusten. Hmm… waar heb ik deze eerder gezien? Oh ja! in Gaudi’s Park Güell, Barcelona.
Parque Amor MirafloresParque Amor Miraflores
Vuurtoren bij Parque El Faro
Vuurtoren Faro La Marina MirafloresParasailen vuurtoren Faro La Marina

Larcomar

Grenzend aan de parken vind je Larcomar, een winkelcentrum populair bij toeristen en locals. Je vindt er verschillende winkels, eettentjes en een bioscoop. In 2016 vloog die bioscoop trouwens in de fik waarbij 4 mensen om het leven kwamen.
Miraflores Larcomar Miraflores Larcomar

Malecón

De Malecón is een wandelweg langs de kust die van Miraflores naar Barranco loopt. Je doet er ongeveer een uurtje over en het is een veilige en erg mooie route. Check dat uitzicht!
MIraflores uitzicht Miraflores Malecón pierWandelen langs de Malecón Miraflores
De Malecón vanuit Barranco
Barranco Malecón

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.