Verder naar bericht

Creditcard geblokkeerd op reis

Naast alle leuke dingen gebeuren er ook altijd minder leuke dingen op reis. Zo is sinds een paar dagen mijn creditcard geblokkeerd.

Ik wilde een kunstwerk van iemand kopen in Cusco maar ik had niet genoeg geld op zak. Ik pinde daarom geld bij een random pinautomaat in San Blas.

Twee uur later kreeg ik rare sms-berichtjes met TAN codes. Ik zag de bui al hangen. Terug bij mijn Airbnb logde ik meteen in op de ING app en zag allemaal vreemde transacties op mijn creditcard overzicht.

Ik belde met de ING fraudelijn (nummer wordt vermeld in de ING app). Ze waren er als de kippen bij en hadden mijn creditcard al geblokkeerd. Volgens hen had het trouwens niets met de pinautomaat te maken. Het ging om online transacties.

Wat er precies gebeurde was konden ze me niet vertellen maar één ding was zeker: iemand anders gebruikte mijn creditcard

Wat nu?

Wat doe je als je creditcard geblokkeerd wordt terwijl je op reis bent? Ga je een korte periode op reis? Dan is het niet zo erg. Na een paar weken kom je thuis en dan ligt je nieuwe creditcard op de mat.

Als je een langere periode op reis gaat wordt het wat moeilijker. Want de bank kan je creditcard niet opsturen naar het buitenland. Ik zie mijn vriend over 1,5 maand in Argentinië dus die kan mijn nieuwe creditcard voor me meenemen. Maar als je niemand hebt die kan langskomen wordt het moeilijk.

Het beste is daarom om altijd twee passen mee te nemen. Ik heb bijvoorbeeld naast mijn creditcard mijn normale bankpas mee (vergeet niet om deze in te stellen op ‘Wereld’). Daarmee kan ik geen online reserveringen maken of tours boeken maar wel geld opnemen.

Wil je van tevoren hotels of hostels boeken? Via Booking.com kun je in veel gevallen (in Zuid-Amerika) reserveringen maken zonder dat je daarvoor een creditcard nodig hebt.

Wil je een tour of vlucht boeken en heb je écht een creditcard nodig? Check dan of je de gegevens van een vriend, vriendin of je ouders mag lenen. Ik heb voor het boeken van een Jungle tour in Bolivia bijvoorbeeld de creditcard gegevens van mijn vriend gebruikt. Via de ING app stort ik dan weer geld op zijn rekening.

Als mijn creditcard op de mat ligt kan ik mijn vriend vragen om deze voor me te activeren en de gegevens door te sturen. Op die manier kan ik toch weer mijn eigen creditcard online gebruiken.

Er zijn dus gelukkig genoeg mogelijkheden op je reis voort te zetten zonder creditcard.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.