Verder naar bericht

Help! Ik ga op wereldreis

Het is bijna zover, op 27 september 2018 vertrek ik naar Peru voor een reis van een aantal maanden door Zuid-Amerika.

Het lijkt me aan de ene kant heel erg leuk maar aan de andere kant ook heel erg eng. Ik ga deze reis namelijk solo maken. Zonder vriend of reismaatje. Het is voor mij de eerste keer alleen op reis (afgezien van twee weken in Australië) en de eerste keer dat ik langer dan zes weken van huis ben.

Ik ben zelfstandig, creatief en goed in improviseren (handig bij onverwachte situaties). Maar ik ben ook best wel een huismus, heb snel last van heimwee en ben nou niet bepaald de meest sociale persoon op aarde.

Waarom dan op wereldreis?

Omdat ik hou van een uitdaging. Ik push mezelf continu om dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen. Om zo een betere versie van mezelf te worden. Klinkt heel cliché, I know, maar het is wel zo. Als ik kijk naar wie ik 10 jaar geleden was en wie ik nu ben dan vind ik dat ik al heel ver ben gekomen. En dat komt omdat ik mezelf heb gedwongen dingen te doen die ik eigenlijk heel eng vind. Zoals mensen aanspreken op hun gedrag, alleen in het buitenland autorijden, presentaties houden voor grote groepen, verantwoordelijkheid nemen, vliegen met het vliegtuig en ga zo maar door.

Maar ik ben er nog niet. Ik kan slecht omgaan met teleurstelling en ik vind het moeilijk als dingen niet gaan zoals ik wil dat ze gaan. Ook heb ik soms een beetje last van het 30’ers dilemma. Wie ben ik en wat wil ik eigenlijk uit het leven halen? Ik heb nog zo weinig van de wereld gezien!

Dus ja, daar ga ik dan. Op ontdekkingsreis!

Zal ik het redden of niet?

De vraag is natuurlijk of ik het ga redden, zolang van huis. Helemaal alleen. Kom ik na een maand huilend weer terug naar Nederland of zal ik het zo leuk vinden dat ik juist langer weg blijf?

Als je het antwoord op die vraag wilt weten dan zou ik zeggen: hou dit blog in de gaten!

Voorbereiding rondreis Zuid-Amerika

Als je voor langere tijd naar Zuid-Amerika wilt dan is een beetje voorbereiding wel handig. Check hoe ik mij heb voorbereid voor mijn rondreis door Zuid-Amerika.

 

PS: het artwork in de banner is niet van mij maar komt van Free Vector sites.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.