Verder naar bericht

Plan je trip naar de Galapagoseilanden

Op reis naar de Galapagoseilanden. Een superleuk idee maar hoe ga je dat aanpakken? Om te beginnen zul je jezelf een paar vragen moeten stellen.

Waarom wil je naar de Galapagoseilanden?

Wil je erheen voor de natuur, om te gaan hiken? Of zijn er bepaalde beesten die je wilt zien? Wil je duiken met Hamerhaaien?

Zodra je dit hebt vastgesteld kun je verder met de volgende vraag.

Welke eilanden wil je bezoeken?

De Galapagos bestaat uit zo’n 128 eilanden waarvan 13 grote en 115 kleine. Er zijn vier eilanden waar je kunt verblijven: San Cristóbal, Santa Cruz, Isabela en Floreana. Op de andere eilanden kun je niet overnachten maar je kunt wel een tour boeken als je ze wilt bezoeken.

Maar welk eiland wil je bezoeken? Die vraag kun je alleen beantwoorden als je weet wat er te doen en te zien is. Ik schreef er een apart blog over.

Wat is de beste tijd om naar de Galapagos te gaan?

De Galapagoseilanden hebben een nat en warm seizoen (december t/m juni) en een koel en droog seizoen (juni t/m november).

Je kunt het hele jaar door beesten spotten op de Galapagos. Dus eigenlijk is er geen ‘beste tijd’ om naar de Galapagoseilanden te gaan. Maar er zijn natuurlijk wel bepaalde gebeurtenissen die niet het hele jaar voorkomen. Wanneer er jongen geboren worden bijvoorbeeld.

Ik heb een apart blog geschreven met wat er per maand gebeurt op de Galapagos. Op basis daarvan kun je bepalen wat voor jou de beste tijd is om heen te gaan.

Cruise of eilandhoppen?

Je kunt de Galapagoseilanden op twee manieren bezoeken:

  • Boek een georganiseerde cruise
  • Doe het zelf en ga eilandhoppen

Beide hebben hun voordelen en nadelen. Ik ging uiteindelijk voor eilandhoppen. Waarom? Klik op de button hieronder & find out.

Duiken op de Galapagos

Kom je voor de landdieren of ga je liever de onderwaterwereld verkennen? Beide zijn meer dan de moeite waard. Ik heb een apart blog geschreven met informatie over waar je kunt duiken en wat er allemaal te zien is.

Wat is je budget?

Uiteraard een hele belangrijke vraag. Want als je je budget weet, dan weet je ook wat je kunt gaan doen.

Ik ging zelf twee weken eilandhoppen en heb nauwkeurig mijn kosten bijgehouden.

Meer weten over de Galapagos?

De Galapagoseilanden zijn zo’n bestemming waarvan je vaak magische foto’s voorbij ziet komen op Instagram. Je denkt ‘daar wil ik ook heen!’ Maar wat weet je eigenlijk van de Galapagoseilanden? Lees meer over deze bijzondere bestemming.


Isabela eiland

Isabela eiland

Santa Cruz eiland

Santa Cruz eiland

San Cristóbal eiland

San Cristóbal eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.