Naar de inhoud springen

Plan je trip naar de Galapagoseilanden

Op reis naar de Galapagoseilanden. Een superleuk idee maar hoe ga je dat aanpakken? Om te beginnen zul je jezelf een paar vragen moeten stellen.

Waarom wil je naar de Galapagoseilanden?

Wil je erheen voor de natuur, om te gaan hiken? Of zijn er bepaalde beesten die je wilt zien? Wil je duiken met Hamerhaaien?

Zodra je dit hebt vastgesteld kun je verder met de volgende vraag.

Welke eilanden wil je bezoeken?

De Galapagos bestaat uit zo’n 128 eilanden waarvan 13 grote en 115 kleine. Er zijn vier eilanden waar je kunt verblijven: San Cristóbal, Santa Cruz, Isabela en Floreana. Op de andere eilanden kun je niet overnachten maar je kunt wel een tour boeken als je ze wilt bezoeken.

Maar welk eiland wil je bezoeken? Die vraag kun je alleen beantwoorden als je weet wat je kunt doen en zien op de Galapagoseilanden.

Wat is de beste tijd om naar de Galapagos te gaan?

De Galapagoseilanden hebben een nat en warm seizoen (december t/m juni) en een koel en droog seizoen (juni t/m november).

Je kunt het hele jaar door beesten spotten op de Galapagos. Dus eigenlijk is er geen ‘beste tijd’ om naar de Galapagoseilanden te gaan. Maar er zijn natuurlijk wel bepaalde gebeurtenissen die niet het hele jaar voorkomen. Wanneer er jongen geboren worden bijvoorbeeld.

Ik heb een apart blog geschreven met wat er per maand gebeurt op de Galapagos. Op basis daarvan kun je de beste tijd om naar de Galapagoseilanden te gaan bepalen.

Blue-footed Booby Galapagos eilanden Ecuador.

Cruise of eilandhoppen?

Je kunt de Galapagoseilanden op twee manieren bezoeken, door een cruise te boeken of zelfstandig te gaan eilandhoppen.

Lees meer over de voor- en nadelen van een cruise en eilandhoppen op de Galapagoseilanden.

Duiken op de Galapagos

Kom je voor de landdieren of ga je liever de onderwaterwereld verkennen? Beide zijn meer dan de moeite waard. Ik heb een apart blog geschreven met informatie over waar je kunt duiken op de Galapagoseilanden en wat er allemaal te zien is.

Duiken op de Galapagos eilanden in Ecuador.

Wat is je budget?

De Galapagoseilanden zijn geen goedkope bestemming. Met een groot budget kun je over het algemeen langer op de eilanden blijven en meer zien en doen.

Ik ging zelf twee weken eilandhoppen en heb een overzicht gemaakt van mijn kosten op de Galapagoseilanden. Dit overzicht geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten.


Meer Galapagos

Isabela eiland

Santa Cruz eiland

San Cristóbal eiland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.