Verder naar bericht

Santiago streetart

Santiago is eigenlijk een groot openlucht museum. Overa, maar dan ook écht overal vind je streetart. De beste wijken om streetart te spotten zijn Barrio Bellavista, Barrio Yungay en Barrio Brasil. Maar er zijn ook kunstwerken te zien bij Barrio Lastarria en downtown. De enige plek waar ik het niet heb gezien is bij het kantoren gebied. Maar dat lijkt me nogal logisch.

In dit blog vind je foto’s van de streetart in Santiago die ik het mooist vind. En dat is een hoop. In tegenstelling tot de streetart in Buenos Aires vond ik in Santiago bijna alles mooi. Felle kleuren, gedetailleerde afbeeldingen, absurde images. Prachtig gewoon.

Tour of zelf doen?

Ik heb ervoor gekozen om alles zelf te ontdekken en dus geen tour geboekt. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van want nu mis ik de verhalen achter de kunstwerken.

Een tour is ook veiliger omdat je met een groep bent. Als je er alleen op uit gaat is het belangrijk om goed op je spullen te letten. De plekken waar je de meeste streetart vindt zijn namelijk een beetje ruig.

King Pigeon.

Veel winkeliers laten hun zaak versieren met streetart om klanten te trekken. En zodat hun winkels niet besmeurd worden met lelijke graffiti tags. Ik vind het een slim idee. Als je naar de winkel hieronder kijkt dan zie je aan de afbeelding ook meteen wat je er kunt kopen.

Niet helemaal streetart maar toch ook weer wel.

Dit is één van de kunstwerken waarvan ik graag het verhaal erachter had willen weten.

Als ik van alle streetart eentje moest kiezen die ik het mooist vind dan is het deze. De felle kleuren, de dikke zwarte lijnen, de kat! Alles aan deze afbeelding vind ik mooi.

Lees meer over Santiago

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.