Ga naar de inhoud

Puerto Natales

Puerto Natales is een klein stadje in Chili. Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal park Torres del Paine, Nationaal Park Bernardo O’Higgins, Patagonië en Tierra del fuego (vuurland).

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vlieg je eerst naar Santiago, daarna naar Punta Arenas en vervolgens pak je een bus naar Puerto Natales.

Waar verblijf je?

Patagonië is duur en de enige betaalbare verblijven zijn hostels. Maar na drie dagen reizen met de bus had ik geen zin om een kamer te delen met andere mensen.

Ik verbleef bij Asoi Hostal. Een hele fijne en gezellige plek. Het was er lekker rustig en het ontbijt was heerlijk. De eigenaren spraken geen Engels maar ik kwam er met mijn basis Spaans wel uit. Ik betaalde € 30 per nacht voor een kamer met eigen badkamer.

Asoi Hostal, Puerto Natales Chili.

Wat is er te doen in Puerto Natales?

In het dorpje zelf is niet veel te doen. In het centrum vind je winkeltjes, reisbureaus, hostels en restaurants. Je kunt een wandeling maken langs de kustlijn of een mountainbike huren en bijvoorbeeld naar Cueva de Milodon fietsen.

Puerto Natales, Chili.
Puerto Natales, Chili.
Kerk in Puerto Natales, Chili.
Restaurant in Puerto Natales, Chili.
Pinguïn met rugzak in Puerto Natales, Chili.
Streetart in Puerto Natales, Chili.

Cueva de Milodon is een grot waar in de jaren 80 de huid werd gevonden van de Milodon. Een soort grote luiaard die zo’n 13 duizend jaar geleden in Puerto Natales leefde. Ik wilde naar de grot fietsen maar heb dit uiteindelijk niet gedaan omdat het keihard waaide. Ik kwam bijna niet vooruit.

In plaats daarvan heb ik Puerto Natales verkend per mountainbike. Ik betaalde € 2 per uur en huurde de fiets bij een hostel waar op de muur stond ‘If you can find it cheaper somewhere else, then rent there’. Haha.

De burnt pier, één van de meest gefotografeerde plekken in Puerto Natales.

Burnt Pier in Puerto Natales, Chili.

Een beeld van de Milodon bij een rotonde in Puerto Natales.

Milodon bij een rotonde in Puerto Natales, Chili.
Beeld van de Milodon Puerto Natales, Chili.

Meer Chili

Santiago

Valparaiso

Carretera Austral

Torres del Paine

Puerto Varas

Paaseiland