Ga naar de inhoud

Cochrane

Cochrane is een stadje langs de Carretera Austral in Chili. Het werd in 1954 opgericht als Pueblo Nuevo. Later werd de stad vernoemd naar Thomas Cochrane, een Britse kapitein die deel uitmaakte van de Chileense marine. Cochrane werd in 1988 via de Carretera Austral verbonden met de rest van Chili. Voor die tijd was het niet mogelijk om er naartoe te rijden.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vlieg je naar Santiago en vervolgens naar Coyhaique. Daar kun je een auto huren of de bus pakken naar Cochrane.

Van Patagonia Park naar Cochrane

Ik was in Patagonia Park en had geen auto dus er zat niets anders op dan te gaan liften. Een uitdaging want vanuit het park rijden er weinig auto’s naar Cochrane. Veel mensen gaan een dagje naar het park en vertrekken in middag weer naar Cochrane. Maar ik wilde in de ochtend weg.

Ik ging langs de weg staan en na 45 minuten wachten kwam er een Patagonia busje voorbij. Ik stak mijn hand op en ik vroeg of ik mee mocht. En ja hoor! Ik kreeg een lift. Wat een mazzel.

Overigens had ik wel een back-up plan voor als ik geen lift kon krijgen. Bij het park kunnen ze een taxi voor je regelen. Dit kost alleen wel 30 duizend Peso (€ 40). Fijn dus dat ik toch een lift wist te scoren.

Liften langs de weg bij Patagonia Park.

Pagaonia Park, Cochrane, Carretera Austral Chili.

Waar verblijf je?

De campings in Cochrane zagen er een beetje shabby uit en klein (zeker vergeleken met de enorme camping in Patagonia Park). Daarom besloot ik om een hostel te zoeken. Maar dat was niet makkelijk want de meesten zaten vol (hoogseizoen).

Ik belandde uiteindelijk bij Hostal Central. De eigenaresse, Trudy, vroeg in eerste instantie € 60 voor een kamer. Toen ik wegliep riep ze me terug en zei dat ze wel iets ‘mas economico’ voor me had. De kamer, waar ik 10 duizend Peso (€ 13,40) voor betaalde was een schuur met een bed erin. Máár er was elektra en supersnel wifi. Meer heeft een mens toch niet nodig.

Cochrane, Carretera Austral.

Wat is er te doen in Cochrane?

In het dorp zelf is niet heel veel te doen. Je vindt er een paar restaurants, hostels, mini mercados en een pinautomaat. Maar de omgeving is wel de moeite waard.

Klein dorpje maar wél een eigen Hollywood sign.

Cochrane sign, Carretera Austral.
Treintje, Cochrane Carretera Austral.
Cochrane, Carretera Austral.

Een ode aan de Yerba Mate. Ik snap niet waarom die vieze troep zo populair is in Zuid-Amerika.

Yerba Mate kunstwerk in Cochrane, Carretera Austral Chili.

National Park Tamango

Op loopafstand van Cochrane vind je National Park Tamango. Dit park dankt zijn naam aan de Tamango en Tamanguito heuvels. In dit park leeft de bedreigde Huemul, een soort hert. De Huemul is zeer schuw en wordt maar zelden gespot. Mocht je er eentje zien dan heb je echt mazzel. I wasn’t that lucky.

Er zijn verschillende daghikes die je kunt doen in het park. Het is ook mogelijk om een langere wandeling te maken van meerdere dagen. Ik was maar één dag in Cochrane en besloot om een korte wandeling te maken van vier uur. Helaas verloor ik onderweg mijn zonnebril die ik al 10 jaar had.

National Park Tamango in Cochrane. Carretera Austral, Chili.
National Park Tamango in Cochrane. Carretera Austral, Chili.
National Park Tamango in Cochrane. Carretera Austral, Chili.
National Park Tamango in Cochrane. Carretera Austral, Chili.

Meer Carretera Austral

Pumalin Park

Chaitén

Puyuhuapi

Villa O’Higgins

Caleta Tortel

Villa Cerro Castillo