Ga naar de inhoud

Pretparken in Orlando

Orlando is een stad in de Amerikaanse staat Florida. Het is de place to be als je van pretparken houdt. Vanuit Miami is het 3,5 tot 4 uur rijden naar Orlando.

Waar verblijf je?

Ik boekte een kamer bij Hampton INN. Een zeer goed hotel voor een redelijke prijs (zo’n $ 50 per persoon per nacht in 2016). De kamer had twee lekkere grote bedden, een tv, relaxte badkamer, klein sportschooltje en een zwembad. Wat wil een mens nog meer?

Wat is er te doen?

De meeste mensen gaan naar Orlando voor de pretparken zoals Disney, SeaWorld, Universal Studio’s enzovoorts. Je vindt er verder verschillende souvenir winkels en restaurants. Hieronder lees je wat ik gedaan en gezien heb in Orlando.

Wij zijn er niet geweest maar het upside down huis zag er leuk uit.

Upside down museum in Orlando Florida, USA.

The World of Chocolate Museum

Bij het World of Chocolate Museum leer je alles over chocolade. Wist je bijvoorbeeld dat chocolade in Europa is gekomen dankzij de vrouw van de Zonnekoning? De ouders van Koningin Anne hadden een paar Cocoa Pods naar Europa laten brengen. Ze maakte het drinkbaar door er honing aan toe te voegen en al snel was Anne verslaafd aan het goedje. Maar de pods raakte op en ze moest meer hebben. Hier heeft ze een kleine oorlog voor moeten voeren want de Azteken (waar de Cocoa pods vandaan kwamen) wilde ze niet opgeven voor commercieel gebruik. I guess they lost that fight.

Maar er is meer. In het museum vind je kunstwerken gemaakt van chocolade en je kunt er verschillende soorten chocolade proeven.

Neuschwanstein kasteel gemaakt van chocolade.

Neuschwanstein kasteel gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Paaseiland Moai’s.

Paaseiland Moai's gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Mexico’s Chichen Itza.

Chichen Itza gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Mt. Rushmore.

Mt. Rushmore gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Pagode in Japan, gemaakt van chocolade.

Een Japanse pagode gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

De Taj Mahal.

Taj Mahal gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

De Chinese muur.

De Chinese muur gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Venetië.

Venetië gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Nederland represent!

Een Nederlandse molen gemaakt van chocolade in The World of Chocolate Museum Orlando, Florida.

Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is de lanceerbasis en het ruimtevaartcomplex van NASA. Er is ook een bezoekerscentrum wat een belangrijke toeristische trekpleister is. Je vindt er informatie over NASA, films en tentoonstellingen.

Toegang kost $ 50 per persoon (in 2016).

NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.

Toen wij naar het Kennedy Space Center gingen in 2016 was orkaan Matthew net langs geweest. Daardoor konden we niet naar de platformen waar ze de raketten lanceren. Want die waren beschadigd. Gelukkig was er genoeg wat we wel konden zien. Zoals de Atlantis, de laatste shuttle die ze gelanceerd hebben.

De platformen waar wij dus niet naartoe konden.

NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.
NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.
NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.

De Atlantis spaceshuttle ging maar liefst 33 keer de ruimte in.

NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.
NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.

Tip: wil je erbij zijn wanneer ze een raket lanceren? Ga dan in de juiste periode naar Orlando. Wij waren er in oktober en dan zijn er geen launches in verband met het orkaan seizoen. De beste tijd om heen te gaan is november t/m mei.

Raket bij NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.
Raket bij NASA Kennedy Space Center in Orlando Florida, USA.

M&M World

Je vindt m&m’s in alle kleuren van de regenboog bij M&M World in het Orlando Shopping Mall.

M&M World in Orlando Florida, USA.

Halloween in Disney Orlando

I looooove Halloween en daarom wilde ik in oktober naar Disney World Orlando. We kochten een avondticket want dan komt het park pas echt tot leven.

Mickey’s Halloweenfeest

Mickey’s Not So Scary Halloween Party vindt plaats op verschillende avonden in september en oktober en de prijzen variëren. In de maand oktober zijn tickets 10 tot 20 dollar duurder. Je komt gemiddeld uit op 90 dollar per persoon. Mickey’s Halloween Party duurt van 19.00 uur tot 24.00 uur ’s avonds. Máár je mag om 16.00 uur al het park in. Je krijgt vervolgens een speciaal polsbandje waaraan de medewerkers kunnen zien dat je voor Mickey’s Halloweenfeest komt. Gasten die een ‘normale’ dagkaart hebben gekocht moeten om 19.00 uur het park verlaten. En dan kan het Trick or Treat-feest beginnen!

Mickey's Halloween Party in Disney World Orlando, Florida.

Trick or Treat en verkleden

Nadat je een polsbandje hebt gekregen mag je het park betreden. Je kunt vervolgens een zakje ophalen waarmee je kunt Trick or Treaten. Op een plattegrond zijn verschillende ‘Treat spots’ aangegeven waar je snoepgoed kunt ophalen. Leuk om te doen met je kinderen maar ook als je ze niet hebt. Zeker als niet-Amerikaan. Disney vindt het daarnaast leuk als je verkleed naar het park komt. Kinderen én volwassenen. Ik moet zeggen, er waren een hoop mensen verkleed. Helaas had ik zelf geen kostuum bij me maar toevallig kon ik met mijn groene outfit en een laag glitter make-up wel een beetje door voor Tinkerbell.

Mickey's Halloween Party in Disney World Orlando, Florida.

Spookhuis en Parade

Wat is er naast het typische Halloween verkleden en snoep ophalen nog meer te doen? Een groot aantal attracties zijn open. Natuurlijk is het spookhuis de grootste hit. Daarnaast kun je met je favoriete Disney Karakter op de foto. Maar dan moet je wel een beetje vroeg zijn. Voor een ontmoeting met Jack Skeleton en zijn Sally moesten we al snel een uurtje of twee wachten. Dat duurde ons iets te lang. Maar niet getreurd, er is ook nog twee keer per avond een leuke parade. En drie keer per avond is er een Hocus Pocus show, afgeleid van de gelijknamige populaire Halloween film met Bette Midler en Sarah Jessica Parker (ken je ‘m nog?). Het is een soort musical waarin al je favoriete Disney slechteriken voorbij komen. En als dat niet genoeg is dan is er ook nog een gigantische vuurwerk show. Disney pakt lekker uit. Zit je buik vol van het snoepgoed en ben je helemaal hyper van al het suiker? Dans het er lekker uit bij de Monster Disco, samen met je Sulley en Mike uit Monsters & Co.

Natuurlijk wil je ook een aandenken scoren in de vorm van een Halloween candy bowl, mok of t-shirt bijvoorbeeld. Wees er snel bij want hoewel er tijdens de party limited edition merchandise wordt verkocht is het totale Halloween aanbod schaars. Eind oktober liggen de winkeltjes al vol met kerst spullen. Van Doornroosje kerstballen tot Jack Skeleton kerst mutsen. En overal moet je diep voor in de buidel tasten.

Mickey's Halloween Party in Disney World Orlando, Florida.

Not So Scary

Over het algemeen is Mickey’s Not So Scary Halloween party een leuke, gezellige avond voor jong en oud. Zoek je meer spanning en wil je écht griezelen? Dan kun je beter naar de Halloween Horror Nights van Universal Studio’s gaan. Wat ik persoonlijk wat magertjes vond was de aankleding van het Disney Park en de parade. Ik heb zelf ook een keer Halloween in Disney Parijs mogen meemaken en daar was het park destijds enorm goed versierd. Overal spinnenwebben, skeletten, doodskisten, vleermuizen enzovoorts. Dat zie je bij Disney Orlando niet terug.

Mickey's Halloween Party in Disney World Orlando, Florida.

Ook duurt de parade niet heel erg lang en is er weinig ‘engs’ aan. Ik had ten minste Mickey of Minnie Mouse verwacht met bijvoorbeeld een Dracula cape. Of een enge Donald Duck. Maar helaas dat zat er niet in. Persoonlijk vind ik dat Disney Orlando zich daar wel een beetje makkelijk vanaf maakt. De Parade in Parijs is dan veel leuker en beter uitgewerkt. En dan na te gaan dat het Halloween feest in Parijs nog een uur langer duurt, tot 01.00 uur én met 42 euro veel goedkoper is. De Hocus Pocus show daarentegen is wel erg goed. Ik weet niet waar ze de acteurs vandaan hebben gehaald maar ze lijken bijna identiek aan de actrices uit de gelijknamige film.

Al met al was het een erg leuke avond. Zeker aan te raden als je op vakantie gaat naar Orlando in de Halloweenperiode. Als je ervoor zorgt dat je om 16.00 uur in het park bent dan heb je echt wel een ‘Bang for your Buck’ zoals ze dat in Amerika zo mooi zeggen. En ook als je niet met kinderen op reis bent is het een leuke ervaring.

Deze vlog maakte ik voor De Nachtvlinders.

Universal Studio’s Islands of Adventure

Er zijn drie verschillende Universal Studio’s parken in Orlando. Wij kozen voor Islands of Adventure omdat dit park attracties heeft die we nog niet kenden. Het bleek een goede keuze. Het park was gezellig druk maar er waren geen lange wachtrijen. Zo hoefden we maar 30 minuten te wachten voor de Harry Potter attractie. In Japan stonden we 2 uur in de rij.

Universal Studio's Orlando Florida, USA.

De waterattracties in deze parken zijn hardcore. Je wordt echt zeiknat. Zo erg dat ik zelfs een paar kinderen huilend uit een attractie heb zien komen. Dus, ga je naar Islands of Adventure vergeet dan niet je bikini mee te nemen!

Universal Studio's Orlando Florida, USA.

Hard Rock Café Orlando

Het Hard Rock Café in Orlando is de grootste in de USA. Als je binnenkomt zie je een bar met in het midden een roze Cadillac. Natuurlijk zijn de muren behangen met rock memorabilia. Van gitaren tot outfits van Prince.

Hard Rock Café in Orlando Florida, USA.

Meer Florida

Alligators in de Everglades

Florida Miami

Florida Key West