Verder naar bericht

Zion Canyon

Zion Canyon is een groot natuur gebied waar je verschillende hikes kunt doen.

Narrows trail

Wij besloten om populaire Narrows trail te doen. Deze trail loopt door het water tussen de bergen door. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Wij huurden waterdichte schoenen, sokken en een wandelstok. Deze heb je écht nodig want op sommige plekken is het water diep en de stroming sterk. En je moet goed opletten waar je je voeten neerzet want je glijdt zo uit. Dan komt een wandelstok wel van pas.

Ik zou daarnaast aanraden om vroeg te beginnen aan de trail want later op de dag is het zo druk dan kun je nergens meer je auto kwijt.

Het was een mooi avontuur wat ons helemaal naar Wallstreet (een kloof tussen twee rotsen) bracht. We zijn ook nog een klein stukje de andere kant op gelopen en moesten een kleine waterval beklimmen. Ik kan de Narrows trail echt aanraden, het is een prachtige, avontuurlijke wandeltocht.
Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows Zion Canyon The Narrows

Zion Comfort Inn Hotel

We verbleven in het Comfort Inn Hotel. Een goed hotel wat we gelukkig op tijd hadden geboekt. Er was namelijk een Rodeo en daardoor waren alle hotels/ motels uitverkocht. We aten bij de JB’s en kwamen een stel tegen uit California waarvan de dame uit Nederland bleek te komen. We besloten samen te gaan eten en hebben een leuk gesprek gehad, onder andere over de droogte in California en Las Vegas waar bijna iedereen binnen leeft met de airco aan omdat het zo warm is.

Zion comfort Inn
Zion Canyon Comfort INN

Angels Landing trail

Hoewel Ina (de mevrouw die we hebben ontmoet) ons aanraadde om meteen door te reizen naar Bryce of Moab park besloten we om toch nog een ochtend naar de Zion Canyon te gaan. Ik wilde namelijk graag de Angels Landing trail lopen, die nogal uitdagend moest zijn. Nou dat was uiteindelijk ook zo en ik had het niet willen missen.

Het is wel belangrijk dat je een beetje goede conditie hebt want het is best een zware tocht. Officieel staat er 5 uur voor. Wij deden m geloof ik in 3,5 uur. Angels Landing gaat naar de top van een berg via een pad wat eigenlijk geen pad mag heten. Een paar paaltjes met een ketting eraan en daar moet je het maar mee doen. Je klautert achter andere mensen aan (het is een populaire trail) over de rotsen. Ieder vindt een eigen manier om de berg op te klimmen. Wanneer je eenmaal de top hebt bereikt voel je je een enorme bikkel. Maar dat verdwijnt wanneer je een stel met een 3-jarig kind én baby op de rug omhoog ziet komen (WTF!)
Angels Landing Zion Canyon Hike Angels Landing Zion Canyon Hike Angels Landing Zion Canyon Hike Angels Landing Zion Canyon Hike Angels Landing Zion Canyon HikeZion Canyon Angels trailAngels Landing Zion Canyon HikeAngels Landing Zion Canyon Hike
Het wast ook wel een beetje raar om daar te staan omdat een paar dagen ervoor 12 mensen waren overleden in Zion. Er was enorm slecht weer geweest voordat wij arriveerden en die mensen zijn gewoon weggespoeld. Daar moest ik wel even aan denken toen ik daar stond.

Na onze Angels Landing victorie zijn we vertrokken naar Panguitch voor ons volgende avontuur: Bryce Canyon.

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.