Verder naar bericht

Yellowstone

Dag 23 van onze Roadtrip door Amerika. Na een hele lange rit (8 uur) vanuit Panguitch kwamen we aan bij ons volgende verblijf: Eagle Ridge Ranch. Zoals de naam al zegt, het is een ranch met paarden en allemaal blokhutten. Wij hadden een kleine blokhut voor twee personen compleet met yakuzi, die we natuurlijk ook uitgeprobeerd hebben. Loved it! Het lag wel een beetje in the middle of nowhere en het vinden van een supermarkt ging wat moeizaam. Gelukkig vonden we ook nog een leuk Mexicaans tentje om te eten (blijkbaar ben ik echt fan van Mexicaans eten, wat je in Nederland niet zo heel veel hebt).

The Grand Loop

De volgende dag was onze eerste dag in Yellowstone. Er is een soort 8 lus (The Grand Loop) die je kunt rijden om alle grote bezienswaardigheden te zien.
Yellowstone The Grand Loop

Yellowstone Lower Geyser Basin

De eerste dag hebben we de onderste lus ‘gedaan’. We zijn begonnen bij de Lower Geyser Basins. Yellowstone is eigenlijk een grote vulkaan en de grond is op bepaalde plekken enorm warm. Daar ontstaan geysers. Van alle geysers in de wereld vind je 60% in Yellowstone. Sommige spuiten wel tot drie meter hoog. Erg mooi om te zien, alleen… het stinkt like crazy! Bereid je voor als je erheen gaat. Het is moeilijk om te omschrijven waar het naar ruikt maar denk aan rotte eieren. Schijnt door het hoge gehalte zwavel te komen.
Yellowstone Lower Geyser Basin Yellowstone Lower Geyser Basin
Ook dit jochie had moeite met de stank en de hitte
Yellowstone Lower Geyser Basin
Deep Blue Pool bij het Lower Geyser Basin
Yellowstone Lower Geyser Basin Yellowstone Lower Geyser Basin

West Thumb

Daarna zijn we nog langs West Thumb gereden. Dit geyser basin kijkt uit op Yellowstone Lake. Yellowstone lake is gigantisch en daar hebben we maar een klein deel van gezien. Vervolgens op naar Canyon Village en toen via Norris weer terug naar Madison.

Abyss pool
Yellowstone West Thumb
Vanaf de West Thumb geysers heb je mooi uitzicht op Yellowstone Lake
Yellowstone West Thumb Yellowstone West Thumb

Yellowstone bisons

Onderweg zijn we een hoop Bisons tegengekomen. Ze lijken heel langzaam en lui maar ze kunnen enorm snel reageren. Het is daarom verstandig om redelijk wat afstand te houden. Op dat soort momenten ben ik echt blij met mijn zoom camera. Ik hoef dan namelijk niet dichtbij te komen.
Yellowstone Buffels Yellowstone Buffels Yellowstone Buffels

In Madison aten we bij een Italiaans restaurantje en schoven we aan bij een Amerikaanse man. Bob uit Mississippi. Hij wilde al jaren naar Yellowstone maar zijn vrouw en kinderen hielden niet zo van reizen. Dus was hij in z’n eentje naar Yellowstone vertrokken. Leuk gesprekje mee gehad en daarna weer vertrokken naar de Ranch.

Mammoth Hotsprings

De tweede dag hebben we de bovenste lus gereden van de 8 loop. Naja een deel. Want we wilden ook graag de Old Faithful zien spuwen en die ligt weer in de onderste lus. We reden in ieder geval eerst naar de Mammoth Hotsprings. Volgens mij kun je het vergelijken met de turkse Pammukale (zelf nog nooit geweest maar ik herken het van foto’s). Helaas stonden de hotsprings alweer een tijdje droog. Ik vond er zelf in ieder geval niet zoveel aan. Het stadje Mammoth is heel klein en wordt gerund door senioren. We hebben er een lekker ijsje gegeten en hebben er een groep Elken op de foto gezet. De rendier achtige wezens komen graag eten in Mammoth omdat er groen gras is wat onderhouden wordt door mensen. Blijkbaar is het lekkerder dan het gras wat elders in het park te vinden is. Natuurlijk waren er een hoop toeristen die de beestjes wilde fotograferen. Er staan dan ook standaard politie agenten om het verkeer te regelen.

Mammoth Hotsprings
Yellowstone Mammoth Hotsprings Yellowstone Mammoth Hotsprings
Elken in Mammoth
Mammoth Mammoth

Norris Geyser Basin

Na Mammoth zakten we af naar beneden naar de Norris Geysers. Een heel groot, wit gedeelte met meerdere geysers. Hier kun je alleen rondlopen op de boardwalks. Het is erg belangrijk dat je niet buiten de paden gaat. Dat is maar weer bewezen in 2016. Toen is een 21 jarige man levend verbrand toen hij te dichtbij de Old Faithful geyser kwam. Dus ga je naar Yellowstone? Wees dan geen sukkel en blijf op de paden.
Norris Geyser Basin Norris Geyser Basin Norris Geyser Basin Norris Geyser Basin

Old Faithful geyser

Toen was het tijd voor een bezoekje aan één van de meest populaire geysers van het park. De Old Faithful. Deze ‘barst uit’ op precieze tijden, wat handig is want dan weetje precies hoe laat je er moet zijn.
Old Faithful Old Faithful

Grand prismatic Spring

Één van de meeste gefotografeerde geysers in Yellowstone. En je kunt wel zien waarom. Prachtig helder blauw, met daaromheen de kleuren van de regenboog. heel bijzonder om te zien.
Banner yellowstone Yellowstone Grand Prismatic Spring

Rondjes rijden in Yellowstone

Wat een beetje jammer is aan Yellowstone is dat het zó groot is dat je eigenlijk constant in de auto zit. Bij de andere parken hadden we eigenlijk elke keer wel een duidelijk plan voor ogen qua trails die we wilde lopen. Bij Yellowstone was dat niet zo. Je rijdt eigenlijk meer van uitkijkpunt naar uitkijkpunt en voor je het weet ben je alweer een dag verder. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik dat aan de ene kant niet erg vond. Yellowstone staat namelijk bekend om zijn beren en het is nooit mijn droom geweest om een Grizzly in real life tegen te komen. En die kans is natuurlijk groter wanneer je een trail gaat lopen.

Yellowstone lake

Heel tof we zagen hier een bald eagle!

The Grand Canyon of the Yellowstone

De derde dag hebben we ons eraan gewaagd en een kleine trail gelopen bij ‘Grand Canyon of the Yellowstone’. We hebben voor de zekerheid maar wel een berenbel gekocht wat eigenlijk meer een gigantische kattenbel was. Gelukkig zijn we geen wilde beesten tegengekomen. Afgezien van de buffels dus die je echt overal vindt en die graag langs de kant van de weg lopen, vlak naast je auto. Geitjes en andere viervoeters zijn we ook nog tegengekomen. Die steken graag de weg over en soms blijven ze dan nog even staan, poseren voor de camera’s.
The Grand Canyon of the Yellowstone The Grand Canyon of the Yellowstone The Grand Canyon of The Yellowstone
Nothing to see here people, just passing through

Wist je trouwens dat Yellowstone aan zijn naam is gekomen door de Grand Canyon? Omdat je hier verschillende soorten geel steen vind. Maar ik denk stiekem dat het misschien ook met de natuur te maken heeft. Want als je in de herfst naar Yellowstone gaat (zoals wij) dan zul je zien dat een hoop van de natuur een gelige kleur heeft gekregen. prachtig om te zien (zie ook onze foto’s).
Yellowstone natuur Yellowstone natuurYellowstone natuur

Tip: neem zelf eten mee naar het park

Kleine tip. Als je naar Yellowstone gaat breng dan zelf eten mee naar het park. Het eten wat er te krijgen is in de restaurants is namelijk niet heel lekker (fastfood vooral) én enorm duur.

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.