Verder naar bericht

Salt Lake City

De laatste bestemming van onze roadtrip door Amerika: Salt Lake City. Een stad gesticht door mormonen.

Temple Square & Comic Con

De eerste dag zijn we de stad in geweest en hebben we Temple Square gezien. Een plein met een enorm mooie kerk waar we niet in konden want er was een bruiloft gaande. Verder zagen we allemaal mensen in kostuums voorbij komen. Bleek dat er dat weekend Comic Con was. Erg leuk, ik wilde er wel heen maar mijn vriend had daar niet zo’n zin in dus gingen we maar winkelen. Dat viel nogal tegen. Ik had een heel groot winkelcentrum verwacht maar we waren er binnen twee uur doorheen. Wil je goed shoppen, ga dan niet naar Salt Lake City.

Temple Square Salt Lake City
Salt Lake City Salt Lake City

Comic Con Salt Lake City
Salt Lake City comiccon

Utah State Capitol

Het regeringsgebouw van Utah staat in Salt Lake city en hier vindt je ook het hooggerechtshof. Je kunt er op bepaalde dagen tours volgen maar wij hebben dat niet gedaan. Je kunt er prima rondkijken en rondlopen zonder gids. Alleen mis je dan natuurlijk wel de verhalen/ info.
Salt Lake CitySalt Lake City Capitol UtahSalt Lake City Capitol Utah Salt Lake City Capitol UtahSalt Lake City Capitol Utah

Halloween spullen kopen bij WalMart

Wat ik wel helemaal geweldig vond was de WalMart. Een soort grote Macro waar je vanalles kunt kopen, maar dan in normale verpakkingen. En we kwamen in de juiste periode want er lagen schappen vol Halloween spullen, mijn favoriete feestdag. Dus ik keek uiteraard mijn ogen uit en heb ook wat dingetjes voor thuis meegenomen, zodat ik zelf een Halloween krans kon maken. En, omdat ik zoveel souvenirtjes voor iedereen had gekocht moesten we ook nog een extra tas kopen om mee te nemen als handbagage.
Salt Lake City Wallmart Salt Lake City Wallmart Salt Lake City Wallmart

Salt Lake Flats

De tweede dag zijn we naar de Salt Lake Salt Flats geweest, zo’n 2 uur rijden vanuit Salt Lake City. De naam zegt het al, het is een enorm uitgestrekt gebied wat bestaat uit: zout. Het is nattig en het prikt enorm aan je voeten. Een mooie omgeving om foto’s te maken.
Salt Lake City salt flats
Cheerleader fotoshoot of de salt flats van Salt Lake City
Salt Lake City salt flats
Omdat ik natuurlijk weer allemaal bijzondere poses moest aannemen, waaronder de yoga-meditatie pose, was mijn broek nogal vies geworden. Ik besloot deze uit te doen in de auto omdat ik de huurauto niet vies wilde maken.Ik waste eerst mijn voeten (ze hebben er een kraantje) en handen. Bij de auto trok ik mijn slippers uit, daarna trok ik mijn broek naar beneden en ging snel in de auto zitten en vervolgens trok ik mijn hele broek uit en sloeg snel de autodeur dicht.We reden terug naar het hotel en toen we aankwamen kwam ik erachter dat ik mijn slippers had laten staan op de parkeergarage. Man wat was dat balen. Birckenstocks van 60 euro die ik net twee jaar had (dat is niet lang voor dat soort slippers) en echt overal droeg. Bye bye slippers.
Salt Lake City salt flats  Salt Lake City salt flatsSalt Lake City salt flats
Dag 30. Tijd om te vertrekken, we leverde de huurauto in en vlogen vanaf Salt Lake City naar huis. We hebben een hele mooie trip gemaakt en ongelofelijk veel gezien. Ik heb meerdere keren gedacht hoe fucking awesome dat wij dit hebben kunnen en mogen doen! Het was fantastisch en ik kan niet wachten tot de volgende trip!

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.