Verder naar bericht

Antelope Canyon

Dag 19 van onze roadtrip door Amerika. We zijn vandaag vertrokken uit Williams naar Page voor een bezoekje aan de Antelope Canyon. Je kunt deze canyon alleen bezoeken door middel van een tour die je van tevoren moet boeken. De beste tijd om de canyon te bezoeken is ’s ochtends rond half 11 (dan heb je de mooiste licht inval). Helaas waren dumb & dumber zo slim om pas twee dagen van tevoren de trip te boeken. Alle tours zaten natuurlijk al vol rond dit tijdstip. Uiteindelijk wisten we nog een tour om 3 uur ’s middags te regelen via Canyon Antelope Tours.

In Page vertrokken we met een truck vol met andere bezoekers naar de canyon. De route voerde ons over een onverharde, hobbelige weg. Ik voelde me als een 007 cocktail, shaken not stirred. Onze tourguide, een ouder indiaans vrouwtje, nam alle foto’s voor ons in de canyon. Ze wist precies waar de lichtinval het beste was. Enorm mooi en indrukwekkend om te zien. Ik weet niet hoe het eruit ziet om half 11 in de ochtend, maar zelfs rond het middag tijdstip was het mooi om te zien. Ik kan het niet goed in woorden uitleggen, je kunt het beste maar de foto’s bekijken.

In de truck op naar de Antelope Canyon
Antelope Canyon
In het echt is het nog veel mooier dan op deze foto’s
Antelope Canyon Antelope Canyon Antelope Canyon Antelope Canyon Antelope Canyon Antelope Canyon

Wij hebben de tour genomen naar de upper canyon, welke het bekendst is. Maar er zijn ook tours naar de lower canyon die net zo mooi schijnt te zijn.

Na ons bezoek aan dit bijzondere natuurwonder zijn we doorgereden naar het plaatsje Hurricane, bij de Zion canyon.

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.