Verder naar bericht

Pretpark fun in Orlando Florida

Op naar Orlando! Vanaf Everglades City is het zo’n 4 uur rijden naar de stad der pretparken. Ik had een kamer geboekt bij het Hampton INN. Een zeer goed hotel voor een redelijke prijs (zo’n 50 dollar per persoon per nacht). Twee lekkere grote éénpersoons bedden, een tv, relaxte badkamer, klein sportschooltje en een zwembad. Wat wil een mens nog meer?

The World of Chocolate museum

We kamen ergens eind van de middag aan en zijn toen naar het The World of Chocolate Museum geweest. Hier hebben ze allemaal kunstwerken gemaakt van chocolade en je krijgt een uitleg over de historie.

Wist je dat chocolade in Europa is gekomen dankzij de vrouw van de Zonnekoning? De ouders van Koningin Anne hadden een paar Cocoa Pods naar Europa laten brengen. Ze maakte het drinkbaar door er honing aan toe te voegen en al snel was Anne verslaafd aan het goedje. Maar de pods raakte op en ze moest meer hebben. Hier heeft ze een kleine oorlog voor moeten voeren want de Azteken (waar de Cocoa pods vandaan kwamen) wilde ze niet opgeven voor commercieel gebruik. I guess they lost that fight.

Naast de chocolade beelden en een uitleg over de geschiedenis kun je er ook chocola proeven. Dan wordt weer pijnlijk duidelijk hoe slecht al dat chocola is wat in de supermarkt ligt. Beter kun je een zo puur mogelijke reep kiezen waar zo min mogelijk suiker in zit. Maarja laten we eerlijk zijn, als je voor een schap met Twix, Snickers en Milka staat dan denk je daar niet meer aan.

Neuwschwanstein in Chocola
Neuschwanstein in chocolade

Mt. Rushmore
Chocolade museum Mt. rushmore in chocolade

Taj Mahal
Taj Mahal in chocolade

Museum of Chocolate Orlando

’s Avonds aten we bij The Olive Garden. Redelijk goedkoop en best goed eten. Je krijgt er gratis breadsticks en soep!

Kennedy Space Center

NASA Kennedy Space Center

De dag dat we naar het Kennedy Space Center zouden gaan hadden we ons vergist in de tijd. De trip vanaf het hotel duurde niet 23 maar 80 minuten! We kwamen dus wat later aan. Gelukkig was het niet zo druk in het park en konden we meteen de bus tour doen. Helaas ging deze niet naar de platforms van de raketten want die waren beschadigd door orkaan Matthew. Toch was er wel veel wat we wél konden zien. Zoals de Atlantis. De laatste shuttle die in de ruimte vloog en na 33 keer weer heel terug kwam.

Helaas hadden we toch een beetje een pechdag want opeens ging het brandalarm af. Het gebouw moest ontruimd worden en ging niet meer open omdat de sprinklers waren afgegaan. Al dat water moest natuurlijk opgeruimd worden. Gelukkig hadden we het meeste wel gezien. We konden nog een boeiende 3D docu van 45 minuten volgen en daarna ging het park dicht.
Orlando Kennedy Space Center shuttleKennedy Space Center Raket

Kennedy Space Center is echt een leuke plek om naartoe te gaan. De entree valt nog wel mee (50 dollar per persoon) en het is fantastisch om de Atlantis Shuttle in het echt te kunnen zien en al die raketten. Het zou nóg beter zijn om een dag uit te kiezen waarop ze daadwerkelijk een raket lanceren. Helaas waren wij iets te laat of iets te vroeg. In oktober waren er geen launches meer. Dus als je hier heen wilt, dan zou ik daar zeker rekening mee houden.
Raket bij Kennedy Space Center Orlando

Tolweg drama op weg naar M&M World

Terug naar het hotel besloten we de tolweg te nemen. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Je komt ik weet niet hoeveel hokjes tegen en al snel was ons cash geld op. Met creditcard kun je niet betalen en dus kregen we een papieren boeten. Daarmee moet je dan naar het postkantoor voor een ‘money order’. Maar gelukkig bleek bij navraag bij Alamo dat zij dit gewoon op onze creditcard kunnen chargen. Dus die boete hebben we mooi laten zitten.

Om de dag nog een beetje leuk af te sluiten zijn we naar M&M World geweest in Orlando Shopping Mall en hebben we een flinke zak volgeschept en helemaal opgegeten. M&M’s for dinner is always a winner!
M&M World in Orlando

Halloween in Disney Orlando

De enige reden waarom ik graag naar Florida wilde in Oktober is natuurlijk Halloween! En dan met name om dit te vieren in Disney World. En vandaag was het zover! Wil je weten hoe ik deze avond beleefd heb? Check dan mijn blogpost op De Nachtvlinders. 
Disney Orlando

Universal Studio’s Islands of Adventure

Universal Studios Orlando Jurrasic Parc

Vandaag werden we wat laat wakker. We waren nog best wel gaar van Mickey’s Halloween Party in Disney. Ik denk van de enorme lading snoep die we gegeten hebben (en normaliter nooit eten). Maar we besloten om toch wat te gaan doen. Op naar Universal Studio’s!

Je hebt twee parken waar je uit kunt kiezen (binnenkort komt er nog een nieuw waterpark bij) en wij besloten om voor Islands of Adventure te gaan omdat hier attracties waren die we nog niet eerder hadden gezien/ gedaan. Het bleek een goede keuze. Het park was gezellig druk maar er waren geen lange wachtrijen. Zo hoefde we voor de Harry Potter attractie waar we in Japan 2 uur voor moesten wachten hier maar 30 minuten stil te staan.

Orlando Universal Studio's

Wel was ik daarna meteen misselijk. Een goed begin van de middag. Voor de attractie Kong Skull Island moesten we overigens wel een uur wachten. Maar dat komt waarschijnlijk omdat deze nieuw geopend is. En het was ook best wel een leuke attractie. Ook zijn we erachter gekomen dat de water rides hier écht water rides zijn. Aka je wordt zeik en zeiknat. Natuurlijk hadden we al wat kunnen vermoeden aan de naam van de attractie ‘RIP Saw Falls’. Gelukkig was het die dag lekker warm en droogde we best snel op.

Verderop was nog een waterattractie ‘Popeye & Pluto’s Bilge Rat Barges’ en ook daar kwamen mensen zeiknat uit. Ik heb een paar kinderen huilend zien staan. Dus, ga je naar Islands of Adventure vergeet dan niet je bikini mee te nemen!

Hard Rock Café Orlando

’s Avonds besloten we te gaan eten bij het grootste Hard Rock café van Amerika. Hard Rock Orlando. Het was leuk om te zien. Binnenin hebben ze een ronde bar en in het midden draait een roze cadillac rond. Geeft je een beetje het ‘Flodder in Amerika’ gevoel. Natuurlijk hangt er ook weer vanalles moois aan de muren. Van gitaren van celebrity’s tot outfits van Prince. Het was weer een mooie dag.
Hard Rock café Orlando

Cape Canaveral

Terug van Orlando naar Miami. We ontbeten eerst even met een gigantische stapel pannenkoeken bij de iHOP. Geen idee hoe die Amerikanen dat allemaal naar binnen krijgen. Maar goed. Daarna op naar Cape Canaveral om nog even lekker een uurtje op het strand uit te waaien. Mooie plek, had hier best wel langer willen blijven.

Terug naar huis

Na een gigantische file kwamen we ’s avonds weer aan in Miami. We huurde een Airbnb bij een vriendelijke Cubaanse man (het rook er enorm naar kruiden). ’s Avonds aten we bij de Argentijn waar we veel te veel eten kregen (natuurlijk). En de volgende dag zaten we weer in het vliegtuig op naar huis. Dit keer een overstap in Detroit met aardige mensen op het vliegveld.

Dit was onze derde keer in Amerika en zeker niet de laatste. De USA is verslavend!

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.