Verder naar bericht

Florida Miami Beach

Wat mag je écht niet missen als je naar Miami gaat? Miami Beach en het Art Deco District natuurlijk! Maar ik wilde eerst even ergens anders een kijkje nemen.

Op zoek naar Dexter in Miami

De serie is al een paar jaar afgelopen maar nu we toch in Miami waren leek het me leuk om even een kijkje te nemen bij het Appartement van Dexter. Maar wanneer je in de buurt komt zie je overal bordjes met waarschuwingen hangen dat je niet mag uitstappen en dat de politie gebeld wordt etc. Natuurlijk toch snel uitgestapt en sneaky even een foto gemaakt.

Dichtbij komen gaat niet want alles is omringd door hekken, struiken en bomen. Later keek ik nog even op internet en vond comments van mensen die waren weggejaagd door de buren. “Look out for the old woman who lives on the first floor. She will call the cops on you and scream at you!”. Ik heb hier geen last van gehad. Waarschijnlijk omdat de serie inmiddels is afgelopen. Kan me best voorstellen dat het appartementen complex een paar jaar geleden meer fans trok. En ik kan me ook voorstellen dat je daar als bewoner gek van wordt. Zeker als je rustig wilt wonen.

Dexters appartment

Miami Beach

Na ons bezoek aan het huis van Miami’s grootste serial killer besloten we te gaan chillen op het strand. Op naar Miami Beach! De grootste uitdaging is een parkeerplek vinden. En de meeste zijn duur. Voor sommige betaal je een dagtarief van 60 euro! Wij vonden uiteindelijk een parkeergarage vlak bij het strand waar we uiteindelijk maar iets van 1 dollar per uur voor hoefde te betalen.

Ik ben niet echt een fan van het strand. Ik heb een hekel aan het zand wat overal gaat zitten en ik trek de hitte niet zo goed. Ook vind ik zeewater vaak een beetje vies. Maar omdat het zo warm was ging ik toch even het water in. Wat een heerlijk gevoel. Lekker temperatuurtje. Ik heb me enorm vermaakt. Maar na een uurtje of twee was ik het toch wel zat en besloten we even langs de boulevard te lopen via het Art Deco District.

Miami Beach

Art Deco District

Als je geboren bent in de jaren 80 of daarvoor dan herken je dit buurtje waarschijnlijk wel uit de serie Miami Vice. Overal zie je de typische Art Deco gebouwen. Veel neon en veel pastel kleuren. Vooral ’s avonds komt de buurt tot leven. Veel sportauto’s en mooie vrouwen in strakke jurkjes natuurlijk.

Miami Art Deco district
Art Deco District
Miami Art Deco district by night

We besloten bij één van de Art Deco tentjes te gaan eten. Ze serveren er enorme cocktails van een liter! Daar vragen ze een leuke prijs voor van 35 dollar. Maar omdat je er met meerdere mensen van kan drinken is dat nog wel te doen. Wij besloten om er eentje te nemen met z’n tweetjes. Ik was alleen vergeten dat mijn vriend nog moest rijden dus ik heb het ding bijna in mijn eentje op moeten drinken. Gelukkig zat er veel ijs in.

Miami beach cocktail

Little Havana

De volgende dag begon wat minder want we waren beide enorm verbrand. Dat krijg je als je nooit in de zon komt. Ik heb mezelf zeker 3 keer ingesmeerd maar toch waren mijn rug, nek en billen vuurrood. Voorlopig dus maar even een lange broek en t-shirt aan. Daarna op naar Little Havana. Poging 2. Dit keer met de auto i.p.v. de fiets én met juiste navigatie.

De belangrijkste straat van Little Havana is Calle Ocho ofwel SW 8th street. Langs deze straat vindt je allemaal Cubaanse winkeltjes (sigaren) en muurversieringen. De meeste inwoners komen oorspronlijk uit Cuba en praten dus allemaal Spaans. Sowieso schijnt het dat de meeste mensen in Miami uit Cuba komen en dat er meer Spaans dan Engels wordt gesproken.

Calle Ocho
Miami Florida Little Havana
Little Havana Miami

In ieder geval kun je in Little Havana dus een beetje het Cubaanse sfeertje proeven. Ze hebben er hun eigen Walk of Fame voor Spaanse/ Cubaanse artiesten zoals Gloria Estefan. En overal kom je kleurrijk geschilderde beelden van Hanen tegen. Een beetje wat wij in Nederland hebben met koeien. De haan is schijnbaar een speciaal dier in de Cubaanse Folklore, vandaar waarschijnlijk de beelden die overal staan. wij hebben hier ongeveer twee uurtjes gespendeerd. Daarna hadden we het wel een beetje gezien.

Little Havana Miami

Dolphin Mall & Design District

Vervolgens gingen we naar Dolphin Mall, een groot winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen. Ik kwam vooral voor de Halloween afdeling die echt énorm was. Ik heb niet echt wat gekocht maar het was mooi om te zien. Als je van je geld af moet dan raad ik Dolphin Mall zeker aan.

Halloween bij Dolphin Mall
Halloween Dolphin Mall

Vervolgens brachten we nog een bezoekje aan het Design District. Allemaal dure designer winkels en hier en daar kunstwerken. Leuk om even doorheen te lopen maar niet echt wat voor ons. ’s Avonds aten we bij Lemoni, een pizzeria in de buurt. Goed eten (ik had een vegan pizza) voor niet heel veel geld. Onderweg naar onze Airbnb begon het keihard te regenen.  Tijd voor ons om Miami te verlaten. Op naar Key West!

Miami Design District
Design District Miami

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.