Verder naar bericht

Één dag in Key West

Vanuit Miami naar Key West is het ongeveer 4 uur rijden. Onderweg kom je hier en daar een restaurantje of winkeltje tegen. Zoals deze met enorme kreeft ervoor.

Als je weg gaat uit Key West kom je deze gigantische kreeft tegen

In Miami regent het soms maar in Key West schijnt (bijna) altijd de zon. Lekker maar weel héél erg warm. Gelukkig heeft het Blue Marlin motel een goede airco. We kregen sowieso een hele mooie kamer. Een groot bed, grote luxe badkamer én zitkamer. Maar daar betaal je natuurlijk ook voor want Key West is niet goedkoop.

Ons motel in Key West
Blue Marlin Hotel waar we verbleven

Key West – Relaxed paradijs

In Key West hangt een hele relaxte sfeer. Niemand heeft haast en door de vele karakteristieke victoriaanse huizen krijg je een beetje de indruk alsof de tijd heeft stil gestaan. Het is alsof hier altijd vakantie wordt gevierd. En dat is in zekere zin ook zo want afgezien van toerisme is er weinig anders waar de bewoners hun geld mee kunnen verdienen.

In Key West vind je verder de meest prachtige natuur. Bomen en planten zoals je nog nooit eerder zag. Alsof je in het paradijs bent beland.

Florida Key West
Zomaar een straatje in Key West
Florida Key West huizen
Street art
Onderzee auto Key West
Halloween in de Keys
Key West Boom

Duval Street

Hoewel ik het eiland zelf niet echt als toeristisch heb ervaren kan dat niet gezegd worden voor Duval Street. Dit is de hoofdstraat van Key West en hier vind je dan ook heel veel barren, eettentjes, winkeltjes en… toeristen. Toch zou ik deze straat niet overslaan want het mag dan wel druk zijn, het is ook best wel gezellig.

Duval Street
Florida Key West by night

Southern Most Point

Het Southern Most Point is een soort grote boei waarop staat aangegeven hoever het naar Cuba is vanaf dat punt. Wanneer je er ’s middags langs loopt stikt het er van de toeristen want iedereen wil op de foto met dat ding. En ik natuurlijk ook (stiekem super toerist in hart en nieren). Maar ik had geen zin om uren in de rij te staan. Dus boekte ik een kamer bij het Blue Marlin hotel wat om de hoek zit. Even de wekker zetten om 7 uur, snel aankleden, naar de boei lopen, foto maken en klaar. Daarna konden we lekker rustig ontbijten, douchen en de rest van Key West verkennen.

Southern Most Point

Vlinders kijken

Het leek ons wel leuk om te gaan parasailen maar na een bezoekje aan Sunset Sports bleek dat dit niet mogelijk was omdat er teveel wind stond. Ah well dan maar op naar het Butterfly en Nature Conservatory. Enorm leuk. Een beetje sprookjesachtige omgeving met allemaal mooie planten én grote vlinders. Ik heb ze nog nooit zo groot gezien. Zonde dat ze maar een dag of 12 leven.

Florida Key West butterfly conservatory
Key West vlinder

Key Lime pie!

Key West is natuurlijk bekend om zijn Key Lime Pie. En dus gingen we op naar de Key Lime Pie Company om daar wat te proberen. Erg lekker maar ook duur. Maarja, alles in Key West is eigenlijk duur. Je kunt ook altijd een DIY pakket kopen bij de supermarkt. Zo maakte ik mijn eigen Key Lime Pie in de Everglades voor een paar dollar.

Key Lime Pie Florida Keys

Het huis van Ernest Hemmingway

Ik moet eerlijk zeggen ik wist helemaal niks van Ernest Hemmingway. Des te beter om dit huis te bezoeken. Want dan leer je nog eens wat! En het is natuurlijk erg tof om zo’n oud huis van binnen te kunnen bekijken. Een plus voor mij waren de katten. Er lopen verschillende katten rond waarvan sommige twee duimpjes hebben. Zes teentjes dus in plaats van vijf. Een speciaal ras dat Hemmingway ‘verzamelde’.


Hemmingway kat

Mallory Square

’s Avonds zijn wel nog even naar Mallory Square gelopen en heb ik natuurlijk nog wat souvenirtjes gekocht. Je kunt er ook nog naar het Shipwreck museum of het kunst museum. Aangezien wij maar één echte dag in Key West waren besloten we dit over te slaan. De volgende dag vertrokken we naar de Everglades.

Zeemeerminnen ten overvloede in de shops
Zeemeerminnen in Key West

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.