Verder naar bericht

Aan de absint in Praag

Als je naar Praag gaat dan mag een bezoekje aan de absintherie eigenlijk niet ontbreken. Je komt hier alles over absint te weten en kunt het zelf uitproberen. De absintherie wordt omschreven als bar & museum maar eigenlijk is het vooral een bar. Zodra je binnen stapt komt de alcohol walm je tegemoet. Niet heel raar aangezien absint een alcohol percentage van 80% heeft. Een wonder dat de barmedewerksters het volhouden.

Mijn vrienden bedankten en gingen voor water en cola. Ik moest het natuurlijk uitproberen en nam een Pina Colada met absint. Ik proefde eigenlijk vooral heel veel cocos. Geen spoor van alcohol. Ik voelde er ook vrij weinig van. Misschien was dat ook maar goed aangezien het 2 uur ’s middags was. Na het drankje kocht ik bij de dichtstbijzijnde souvenir schop een klein flesje absint, een absint lepel en twee blokjes suiker. Voor als ik me thuis eens experimenteel voel…
Absintherie Praag Absintherie Praag Absintherie Praag

De Petrinheuvel en het dansende huis

Tijdens onze laatste dag in Praag zijn we ook nog de Petrinheuvel opgelopen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Praag. Het omliggende park is ideaal om lekker te wandelen of even te relaxen. Vlakbij vind je het ‘dansende huis’. Dit gebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Gehry in opdracht van de Nederlandse ING-bank. Het gebouw bestaat eigenlijk uit twee gebouwen die met elkaar lijken te dansen. Het heeft daarom de bijnaam ‘Fred en Ginger’ (naar het legendarische dansduo Fred Astaire en Ginger Rogers).
Dansend huis PraagPraag architectuur Praag kunst

Eten bij James Dean

Daarna was het tijd om wat te gaan eten en dat deden we bij James Dean. Als je er binnenstapt waan je je in het Amerika van de jaren 50. De meubels, de juke boxen, de kleding van de serveersters en natuurlijk het menu. Alles klopt. Ik ging voor de vegetarische burger met friet. En die was erg goed. Twee van mijn vrienden durfden het aan om een reuzen donut te bestellen als toetje. Die natuurlijk liefkozend met mij en andere reisgezel werden gedeeld.
James Dean Praag

Cocktails bij de Be Bop Bar

Als afsluiter van de vakantie deden we nog een drankje bij de Be Bop bar. Ik zie je denken, wat is dat nou eigenlijk die Be Bop bar? Nou heel simpel, het is een bar die bijzondere cocktails serveert. Bijvoorbeeld de Be Happy die geserveerd wordt met een spuit. Of de Alchemist waar je een stikstof mengsel bij krijgt en die vervolgens nog een tijdje blijft doorroken. Of je gaat voor de Macho, een rozen drankje met een hartje bovenop. De bar zit vast aan een hotel en is makkelijk te bereiken vanaf het wenceslasplein.
Be Bop cocktail - Alchemist Be Bop bar - Be Healthy cocktail

Bye bye Praag

Helaas komt aan alle goede dingen een einde. Het weekend is voorbij gevlogen en ik heb zeker niet alles kunnen zien en doen. Maar eigenlijk is dat alleen maar goed want dan is er een reden om nog een keer terug te komen. En dat gaat zeker gebeuren!
Tram Praag

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.