Ga naar de inhoud

Sevilla

Ik ben twee keer naar Sevilla geweest. De eerste keer in 2009 als uitstapje vanuit Portugal, met een Sunweb excursie. De tweede keer in 2013 als onderdeel van een roadtrip.

Catedral de Santa María de la Sede

De grootste bezienswaardigheid van Sevilla moet toch wel de Catedral de Santa María de la Sede zijn. Deze kerk is 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. Het is de derde grootste kerk in Europa (alleen de Sint Pieter in Rome en de St. Paul in Londen zijn groter) en de grootste gotische kerk ter wereld. De kathedraal heeft verder nog een klokkentoren (de Giralda) van 104,5 meter hoog. Al met al een bijzonder imposant gebouw. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst.
blankSpanje Sevilla

Op de plek waar de kathedraal gebouw is stond eerst een moskee. Delen daarvan zijn bewaard gebleven en vind je terug in de kerk. Aan de zuidkant staat het praalgraf van Christoffel Columbus. Of hij er echt in ligt is onbekend. De zoon van Columbus, Hernández Colón, ligt ook in de kerk. Of naja, zijn grafsteen ligt er.
Spanje Sevilla Spanje Sevilla

Praalgraf Columbus
Spanje Sevilla Spanje Sevilla Spanje Sevilla blank blank

De Catedral de Santa María de la Sede mag je echt niet overslaan als je in Sevilla bent. Het is één van de grootste en mooiste kerken die ik ooit bezocht heb. Als je gaat heb ik wel twee tips.

  1. Ga vroeg heen want anders moet je heel lang in de rij staan. Geen pretje met de hete zon boven je.
  2. Neem geen takjes aan van de bedelaars die rond de kerk lopen. Als je het aanneemt willen ze er namelijk geld voor.

Spanje Sevilla

Plaza de Espana

Wat ook mooi is om te zien in Sevilla is het Plaza de Espana. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel waar allemaal gebouwen omheen staan versierd met mosaic. In 1929 wilde men de band tussen Spanje en Portugal en kolonies versterken. En zo kwam de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling tot stand. Elk land ontwierp zijn eigen paviljoen. In Sevilla werd dat dus Plaza de Espana. Tegenwoordig wordt het gebruikt door de overheid. En je kent het misschien wel terug uit verschillende films zoals Star Wars (Naboo) en The Dictator. Het plein is behoorlijk indrukwekkend. Een mooi staaltje architectuur.
blank Spanje SevillaSpanje SevillaSpanje Sevilla

Reales Alcazáres en Game of Thrones

Wat je ook niet mag missen in Sevilla is Reales Alcazáres. Het paleis van Sevilla. Enorm mooi gebouw met een prachtige grote tuin erbij. Alsof je honderd jaar terug gaat in de tijd. Het kasteel heeft Moorse invloeden die je duidelijk terug ziet in de bouwwerken. Het is één van de oudste paleizen in Europa en staat dan ook op de werelderfgoedlijst. Ben je fan van Game of Thrones? Dan moet je er zeker heen. Er zijn namelijk meerdere scenes opgenomen. Kun je bij terugkomst mooi zeggen dat je in Dorne bent geweest.
Spanje SevillaSpanje SevillaSpanje SevillaSpanje Sevilla Spanje SevillablankblankSpanje Sevilla

Torre del Oro

Gek van goud? Dan moet je zeker even langs de Torre del Oro (de gouden toren). Helaas is ie tegenwoordig niet goud meer. Vroeger wel, maar het gouden laagje is er vanaf gebladerd. De toren was onderdeel van de stadswallen en werd later als opslagplaats en gevangenis gebruikt.
blank

Hotel Alfonso XIII

Hotel Alfonso XIII is één van de duurste, mooiste en luxe hotels in Sevilla. Wij hadden het geld niet om hier te verblijven maar ik ben wel even naar binnen geweest om naar de wc te gaan. Het hotel is gebouwd voor de wereldtentoonstelling uit 1929. De 147 kamers die het hotel heeft zijn allemaal uniek. De architectuur is prachtig en heeft Arabische invloeden.

Ik zou er zeker even een kijkje nemen als je in Sevilla bent.
Spanje Sevilla Spanje Sevilla

Voor herhaling vatbaar

Ik wil zeker nog een keer terug naar Sevilla want ik heb een hoop nog niet gezien. Het Maria Luisa Park bijvoorbeeld, Metropol Parasol en Isla Magica (pretpark). Ik zal me dan wel wat beter voorbereiden op de hitte. De tweede keer in Sevilla was het zo warm dat we twee uur in de airco van de Starbucks hebben gezeten. Mierda!