Ga naar de inhoud

Blanes

Aan Blanes heb ik goede herinneringen. Het was mijn eerste echt zomervakantie in het buitenland! Volgens mij was ik een jaar of 19. Ik ging samen met mijn vriend (meteen de eerste vakantie samen) en Spanje leek ons wel wat. Zon, zee, cultuur en niet al te ver vliegen. Blanes was toen ook nog redelijk rustig dus we hadden geen last van ‘zuipvakantie’ jongeren.
Costa Brava Blanes Spanje

Camping La Masia

We boekten via Sunweb een huisje bij Camping La Masia. Er waren twee zwembaden en om de hoek zat een Albert Heijn. Lekker vertrouwd.
Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje

Costa Hollanda

Als je snel heimwee hebt en eigenlijk niet zo ver van huis wilt dan is de Costa Brava ideaal. Ook als je kleine kinderen hebt trouwens. Het is maar een paar uurtjes vliegen en je vindt er veel Nederlandse kroegen, snackbars en supermarkten. Net als thuis dus.

Bezoek de botanische tuin van Blanes

Klaar met aan het strand liggen? Er zijn verschillende dingen te doen in én buiten Blanes. Zo gingen wij bijvoorbeeld een halve dag naar de botanische tuin van Blanes: Jardí Botanic Marimurtra.
Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje

Volgens het foldertje behoort deze tuin tot één van de mooiste in Europa. Je vindt hier zo’n 200 duizend planten waarvan 150 beschermde. Maar het mooiste is misschien nog wel het uitzicht. Deze tuin is echt een bezoekje waard.

Rondslenteren op de boulevard

Langs de kust ligt een lange boulevard waar je lekker kunt slenteren. Toen wij er waren stonden er verkopers en vrouwtjes die je haar wilde vlechten.
Costa Brava Blanes Spanje

Wandel de Camino de Ronda

Aan het einde van de boulevard begint de Camino de Ronde. Een wandelpad langs de kust van de Costa Brava van 220 kilometer lang. Het pad loopt van Blanes helemaal naar Collioure in Frankrijk. Vroeger werd het pad vooral gebruikt door vissers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte de politie het pad om uit te kijken naar smokkelaars.
Costa Brava Blanes Spanje

Het pad werd in 2007 (een jaar nadat wij er waren) gesloten omdat het te onveilig was. Sinds 2017 (tien jaar later dus!) is het pad weer open voor wandelaars.

Wij hebben slechts een klein stukje van dit pad gelopen naar Lloret de Mar. Ik zou ‘m graag nog eens helemaal lopen. Dat lijkt me echt tof.

Oldschool foto uit een wegwerp camera lol
Costa Brava Blanes Spanje

Lloret de Mar

Via de Camino de Ronde zijn we van Blanes naar Lloret de Mar gelopen. We hebben hier even uitgerust met een enorme (non alcoholische) vissenkom cocktail. Voor de rest hebben we hier niet zoveel gedaan. Lloret stond toen vooral bekend als een ‘zon, zuipen, ziekenhuis’ bestemming. Niets voor ons. Weet niet of het tegenwoordig nog steeds zo is trouwens.
Costa Brava Blanes Spanje

Op de scooter naar Tossa de Mar

Mocht je krap bij kas zitten en geen geld hebben om een auto te huren dan is een scooter een goed alternatief. Wij huurden één dagje een scooter en reden daarmee naar het rustige badplaatsje Tossa de Mar.

Even poseren voor de foto want hier kon ik nog niet eens scooter rijden
Costa Brava Blanes Spanje

We bezochten het kasteel van Tossa de Mar. Gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw om het dorp te beschermen tegen piraten. Ook werden er stadsmuren gebouwd waarvan er tegenwoordig nog een paar overeind staan. Van het kasteel zijn helaas alleen nog ruïnes over.
Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje

Jeepsafari

Via Sunweb gingen we op Jeepsafari. Ik weet niet hoe het tegenwoordig geregeld is maar back in the day mocht je zelf rijden. Mijn vriend kroop achter het stuur en vond het helemaal geweldig natuurlijk. We hadden een groepje geestelijk gehandicapten mee en die gingen ook helemaal uit hun dak.
Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes SpanjeCosta Brava Blanes SpanjeCosta Brava Blanes Spanje

Deze boom is 200 jaar oud!

Costa Brava Blanes SpanjeCosta Brava Blanes SpanjeCosta Brava Blanes Spanje

We hadden een erg leuke gids die veel wist te vertellen over Spanje. De dag eindigde alleen een beetje sneu. De gids had namelijk zijn gordel niet om en kreeg daarvoor een dikke boete van de politie.

Gerona

Op 50 minuutjes rijden van Blanes ligt de spaanse stad Gerona. De grootste bezienswaardigheid daar is de kathedraal: La Catedral de Santa Maria. Men begon in de 13e eeuw met bouwen en in de 18e eeuw was de kathedraal eindelijk af. Binnen vind je een klein museum met als belangrijkste werk een wandkleed met het scheppingsverhaal.
Costa Brava Blanes Spanje Costa Brava Blanes Spanje

Port Aventura

Op zo’n twee uur rijden van Blanes ligt PortAventura World. Een spaans pretpark. Sunweb bood dit aan als excursie en het leek ons wel een leuke afwisseling van alle zon, zee en strand.

Heel veel kan ik me niet herinneren van dit park maar volgens mij was het wel leuk.

Hi oldschool foto’s!
Costa Brava Blanes SpanjeCosta Brava Blanes Spanje

Barcelona

We zijn ook nog op eigen houtje met de trein naar Barcelona geweest. En later nog een keer met de bus met Sunweb. Lees daar meer over in het blog over Barcelona.